Kausi avattiin voitokkaasti kotikentällä – "Toisella jaksolla ekassa vuorossa näytettiin heti, että ollaan parempi joukkue"

Voitto ja kolmepistettä plakkariin kauden avauksesta lukemin 2-0 (3-2, 14-1).

Kausi avattiin onnistuneesti kotikentällä, kun mukaan tarttui kolme sarjapistettä 2-0 voitolla Hyvinkään Tahkosta. Kauden avausta paikanpäällä oli seuraamassa 422 silmäparia.

JoMa sai otteluun hyvän alun, kun lyöjäjokeri Maria Kaakinen löi Noora Pasin kahdesti kotiin juoksun arvoisesti. Kaksi juoksua ottelussa lyönyt Veera Toikka kaunisteli lukemat vielä kolmeen nollaan. JoMa tuntui olevan turvallisessa 3-0 johdossa hyvän ulkopelin johdosta, mutta Tahko kuitenkin kavensi kolmannessa vuorossa tilannetta kahdella juoksulla. Rahkeet eivät riittäneet lopulta tasoitukseen asti.

- Ekalla jaksolla saatiin hyvin tilannetta aikaiseksi. Kahden hyvän vuoron jälkeen vähän jäi silleen harmittamaan, että siinä 3-0 tilaneessa olisi ollut kolmannessa ja neljännessä vuorossa iskunpaikka tehdä vielä yksi tai kaksi juoksua ja olisi laitettu siinä jo jaksoa pakettiin, pelinjohtaja Tommi Luostarinen tuumi.

Luostarinen näkee ensimmäisen jakson lopun opettavana kokemuksena jatkoa ajatellen.
- Ulkopeli sitten kuitenkin kesti neljännennen lopettavalla. Tämä tilanne oli hyvä kokemus meidän joukkueelle.

Upean ottelun tilastojen valossa pelannut Nelli Huotari komppasi pelinjohtoa.

- Eka jakso oli kyllä tiukka, ei ihan päästy hyödyntämään omia paikkoja sisäpelissä, mutta ulkopelissä oltiin hyviä. Vikalle tasottavalle lähdettiin johtoasemassa ja hyvä pito meillä oli siinä koko viimeisen vuoron ajan, eikä se ulkopeli repsatahtanut missään vaiheessa, Huotari kommentoi.

Toinen jakso alkoi räväkästi, kun JoMa laittoi isomman vaihteen päälle ja takoi ensimmäiseen lyöntivuoroon 13 juoksua. Juoksuiloittelu alkoi Tahkon harhaheitosta, jonka jälkeen useampi pelaaja sai onnistumisia tililleen.

- Toisella jaksolla ekassa vuorossa näytettiin heti, että ollaan parempi joukkue ja mentiin reippaaseen johtoon ja siitä oli hyvä jatkaa se jakso loppuun niissä lukemissa.

Ottelun tehonaisina viilettivät Maria Kaakinen (0+3) ja Nelli Huotari (1+2). Huotari löi toisen kunnarinsa reiluun viikkoon, kun viime viikolla pelatussa harjoitusottelussa tilille napsahti kunnari ja useampi lyöty juoksu.

- Tuntuu hyvältä avata kausi tällä tavalla. Kiva lyönti sää ja kiva että lyönnit lähti tähän malliin, toivotaan että sama vire jatkuu.

Naisten ottelut jatkuvat Jyväskylässä 12.5. Kirittärien vieraana. Ottelu alkaa kello 17. Vierasottelua voi seurata tuttuun tapaan suorana Ruutu+ palvelusta.

ottelun kuvakooste

business Joensuu -lehdistötilaisuus

ajankohtaista