Veera Toikalle ja Noora Pasille jatkosopimukset – ”Meidän joukkueessa on hyvä meininki ja kova halu menestyä.”

Veera Toikka ja Noora Pasi jatkavat JoMassa 1+1-vuotisilla sopimuksilla.

Joensuun Maila on tehnyt 1+1 vuotiset jatkosopimukset Veera Toikan, 21 sekä Noora Pasin, 21 kanssa. Lapsuudenystävät Haminasta ovat viihtyneet yhdessä Joensuussa jo useamman kauden ajan.

– Halusin jatkaa Joensuussa, koska täällä olen kehittynyt pelaajana tosi paljon. Meidän koko joukkue on kehittynyt myös koko ajan ja haluan olla mukana tässä kehityksessä jatkossakin, Pasi kommentoi.

Pasi jakaa myös kiitosta urheilun ja opiskelun yhdistämisestä.

– Joensuussa on ollut tosi helppoa yhdistää pesis ja koulu. Puitteet treenaamiseen sekä urheilijan arkeen on loistavat ja meillä on huippu valmennus. Tässä joukkueessa sekä kaupungissa on muutenkin tosi hyvä olla.

Viime kesänä niukasti välierien ulkopuolelle jäänyt joukkue janoaa menestystä.

– Meidän joukkueessa on hyvä meininki ja kova halu menestyä. On siistiä päästä näkemään, mitä kaikkea tällä joukkueella pystytään saavuttamaan ja mitä kaikkea päästään yhdessä kokemaan, Pasi kertoo innokkaana.

Kaudella 2023 Pasi oli JoMassa toiseksi eniten kärkilyöntejä lyönyt pelaaja. Toikka loisti lautasen äärellä, joka poiki myös molemmilla ensimmäiseen naisten Itä-Länsi valintaan. Melkein koko uransa yhdessä pelanneet Pasi ja Toikka ovat todella läheisiä.

– Minulle Nooran ja minun yhteisen matkan kaiken kiteyttävä hetki oli se, kun molemmat päästiin ensimmäistä kertaa Itä-Länteen. Pelattiin viime kesänä Lapualla Supermaanantai-ottelu ja siinä pelissä julkaistiin Itä-Länsi valinnat. Menin pelin jälkeen kysymään Nooralta, että pääsitkö säkin ja hän siinä kyyneleet silmissä vastasi, että kyllä, ja sitten halattiin, Toikka kertoo tunteellisena.

Päätös Joensuussa jatkosta oli Toikalle helppo.

– Pohdiskelin vaihtoehtoja ja tulin siihen lopputulokseen, että en usko, että minulle löytyisi parempaa paikkaa tällä hetkellä. Isoin syy miksi valitsin jatkaa JoMassa on että, minulla on täällä kaikki niin hyvin. Olen tullut siihen lopputulokseen, että pesis sisältää niin paljon muutakin kuin mailan, pallon ja räpylän. Minulla on joukkueessa todella läheisiä ystäviä, joiden kanssa tykkään viettää aikaa yhdessä, Toikka jatkaa.

– Olen otettu siitä, että JoMa halusi tehdä jatkosopimuksen. Pikkutyttönä aina unelmoin Superpesiksessä pelaamisesta ja JoMa on ensimmäinen seura, jossa olen päässyt sitä pelaamaan. Tuntuu, että täällä on heti loksahtanut kaikki palaset kohdilleen. Täällä pyörähtää käyntiin nyt kolmas kausi ja on hienoa jatkaa JoMassa seuraavat kaksi kautta.

Joukkueen runko on myös hyvässä tilanteessa ensi kautta ajatellen.

– Nooran ja Veeran kehitystä pelaajina on ollut ilo seurata viime vuosina. Molemmat olivat isossa roolissa jo viime kaudella, mutta heidän parhaimmat vuodet ovat tulossa. On mahtavaa, että yhteinen taival jatkuu! Merkittävän pelillisen panoksen lisäksi molemmat ovat hienoja ihmisiä, millä on iso merkitys toimivan joukkueen rakentamisessa. Nyt solmitut sopimukset vahvistavat edelleen tulevien vuosien joukkueen runkoa, Super-JoMa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Joni Nousiainen kommentoi.

Katso video!

ajankohtaista