Etenijätykki Johanna Pirskanen jatkaa JoMassa!

Etenijätykki Johanna Pirskanen jatkaa Joensuun Mailassa myös kaudella 2023!

Viime kaudella huipputulosta Joensuun Mailan ykköskärkenä takonut Johanna Pirskanen, 19, jatkaa JoMassa yksivuotisella sopimuksella. Siilinjärven Pesiksen kasvatti aloittaa Joensuussa kolmannen kautensa ja on joukkueelle iso palanen niin sisä- kuin ulkopelissä!

– Iloinen olen sopimuksesta ja odotan joukkueelta sekä itseltäni kehitysloikkia talven ja kesän aikana! Meillä pysyy hyvin joukkueen runko kasassa, joten odotan innolla, että päästään jatkamaan hommia siitä mihin nyt jäätiin, Pirskanen hehkuttaa.

– Johannahan on omassa roolissaan sarjan parhaita ja selvästi meidän tähtipelaajiamme, joten äärimmäisen iloinen olen, että sopimus syntyi ja Johanna jatkaa JoMassa myös tulevalla kaudella, pelinjohtaja Arttu Jurvakainen iloitsee.

Viime kaudella Pirskanen takoi Joensuun Mailan ykköskärkenä kovaa tulosta ollen kärkilyönneissä sarjan viidenneksi paras 133 kärkilyönnillä ja kärkilyöntiprosenteissa puolestaan kolmas prosentilla 79,64.

– Kentällemenijänä Johanna on ollut ihan sarjan kärkinimiä jo useamman vuoden ajan ja koko ajan myös kehittyy etenijänä. Hän pystyy äärimmäisen tasaiseen huippuetenemiseen, joka on meille todella iso asia sisäpelin kannalta.

Pirskaselle itselleen viime kausi jätti rutkasti nälkää.

– Menneestä kaudesta päällimmäisenä fiiliksenä jäi tottakai pettymys, kun tavoitteet eivät täyttyneet. Meiltä jäi puuttumaan tasaisuus ja semmonen viimeinen puristus, mitä olisimme tarvinneet. Kuitenkin peli kehittyi edelliskaudesta, mihin voi olla tyytyväinen. Meillä on nuori ja samanhenkinen porukka, joka puskee tekemään töitä ja kehittymään!

Ensimmäisellä JoMa-kaudellaan Pirskasen ulkopeliroolina oli toimia polttolinjassa, mutta viime kaudelle paikka siirtyi koppariksi. Kovakätinen Pirskanen omaksui myös tuon roolin hienosti.

– Ulkopelissä Johanna osoitti taas viime kaudella, että on myös siinä huipputekijä. Hänellähän on ominaisuudet kovalla tasolla, äärimmäisen kova heittokäsi ja sähäkkä liikkumaan. Viime kesänä siirtyi kopparin tontille, joka oli hänelle melko uusi paikka, mutta pystyi sen selättämään täysin, Jurvakainen kommentoi.

– Johanna on siis erittäin muuntautumiskykyinen ja onkin pelannut lukkarista koppariksi aikalailla joka roolia. Osoitti viime kesänä, että siellä missä tarvitsemme huippu-ulkopelaaja, niin hän pystyy roolin kuin roolin suorittamaan.

Jurvakainen uskoo, että Pirskanen tulee myös ensi kaudella olemaan sisäpelin ohella isossa roolissa myös ulkopelissä.

– Johanna tulee operoimaan myös ensi kaudella siellä, missä tarvitsemme tehokasta liikettä, viuhuvaa heittoa ja pallovarmaa räpylää.


Ajankohtaista

Kahdeksan jatkosopimusta julki – omia nuoria mukaan rinkiin

Joensuun Mailan naisten edustusjoukkueen runko kaudelle 2023 muovautuu hyvää vauhtia.

Lue lisää

JoMa ja Pesä Ysit farmiyhteistyöhön!

Joensuun Mailan ja Lappeenrannan Pesä Ysien farmisopimus tiivistää itäsuomalaisen naispesäpallon yhteistyötä.

Lue lisää