Virkiä oli vahvempi

Sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Lapuan Virkiä ei antanut JoMan yllättää itseään.

Joensuun Maila kärsi kauden kolmannen kotitappionsa naisten Superpesiksessä, kun Lapuan Virkiä haki voiton Bolt Stadionilta. Virkiä voitti lukemin 0–2 (0–4, 1–2).

– Ei pisteitä tänään. Meillä on ollut aika haastava pätkä tässä nyt. Tuntuu, että pienet marginaalit kääntyvät jatkuvasti vasten, harmitteli JoMan pelinjohtaja Arttu Jurvakainen.

– Se turhauttaa minua ja turhauttaa pelaajia, että teemme välillä paljonkin oikeita asioita, mutta tulosta ei tule. Ja sen päälle tänäänkin sorruimme tekemään hölmöilyjä. Sellaisia asioita, joita ei olisi pitänyt tänään tehdä.

Virkiä tyrmäsi pelin ensimmäisessä sisävuorossaan 0–3-johtoon, ja voitti lopulta avausjakson puhtaasti 0–4.

Toisella jaksolla Virkiä avasi juoksuhanat, JoMa tasoitti Pinja Arbeliuksen ja Noora Pasin toimesta, mutta vierasjoukkue kuittasi toisen lopettavalla 1–2-johtoon, joka piti lopulta päätyyn asti.

– Tuntui, että jokainen tiukka tilanne, joka tapahtui, niin olimme ottava osapuoli niissä. Se kertoo toki siitä, että Virkiä pelasi syvyyspeliä hyvin, että he pystyivät tekemään tiukkoja paloja. Vastaavasti meillä olisi ollut siinä parannettavaa.

– Tämä on ainakin päällimmäinen tunne tuoreeltaan pelin jälkeen. Voi olla, että todellisuus on lähellä fifty-fiftyä.

JoMa tippui sarjataulukossa kahdeksanneksi, kun pääkilpailija Vaasan Mailattaret otti yhden pisteen omasta ottelustaan. Runkosarjan lopulta tulee vielä kova vääntö, kun Mailattaret, JoMa, Tahko ja Kempeleen Kiri ovat pudotuspeliviivan molemmin puolin kuuden pisteen sisässä toisistaan.

– Tästä pelistä jää turhautuminen käteen. Emme onnistuneet haastamaan, vaikka tällaisia pelejä varsinkin täällä Bolt Stadionilla lähdetään voittamaan. Tänään ei ollut meistä lähellekään.

Ottelun Priima-pelaajana parhaasta kärkilyöntiprosentista palkittiin JoMan ykköskärki Johanna Pirskanen.