Vakuuttava JoMa kaatoi SMJ:n kotiyleisön edessä!

Sarjan toinen voitto taskussaan JoMa on askeleen lähempänä välieräpaikkaa. Ilta päättyi JoMan juhliin lukemin 2–0 (1–0, 6–4).

Lauantai-iltana Bolt Stadionilla tehtiin naispesäpalloilun historiaa, kun JoMa Naiset pelasivat seurahistorian ensimmäisen pudotuspelimatsinsa kotiyleisön edessä. Yleisön riemuksi JoMa nappasi ottelun päätteeksi toisen kiinnityksen välieräpaikkaan ja kaatoi SMJ:n puhtaasti lukemin 20 (1–0, 64).

Tasainen ja tiukka taisto jatkui aina avausjakson kolmanteen vuoroon asti, jossa ottelun tärkeä avauspinna nähtiin Sini Haatajan tuomana, kun SMJ:n paloyritys kakkospesään kääntyikin harhaheitoksi. JoMa pysyi tiukkana ulkokentällä, ja ainokaiseksi jäänyt kotijoukkueen juoksu takasi joensuulaisille tärkeän jaksovoiton.

Tiukkaa oli kyllä pitkään peli, ennen kaikkea eka jakso. Jos 10 vaan voitetaan, niin on tiukkaa ollut ja sitten eka vuoro oli vielä toisestakin jaksosta tiukkaa, ennen kun sitten onnistuttiin repäisemään tämä peli, ottelun ykköspalkittu Nelli Huotari tuumasi pelin jälkeen.

Toiseen jaksoon JoMa marssi varmoin elkein. Ensin mailan varteen astellut Nelli Huotari onnistui kotiuttamaan Johanna Pirskasen ja perään Veera Toikka lisäsi karkumatkaa pinnalla lisää. Tasoittavaan vuoroon vieras pääsi kaventamaan yhdellä Aino-Kaisa Mantereen toimesta. Päättäväinen JoMa asteli jälleen sisävuoroon ja rakenteli itselleen palottoman ajolähdön. Tilannetta purkamaan tarttui Huotari, joka läpilyönnillään tälläsi kunnarin ja huimat 61 lukemat tauluun.

Viimeiseen vastustajan sisävuoroon seinäjokelaiset onnistuivat vielä kertaalleen järjestämään jännitystä Ria Ojalan sekä Mantereen toimesta, kun viiden pinnan johto kääntyikin 6–4 numeroihin. Mantereesta napattu kolmas palo kuitenkin katkaisi pelin, ja JoMa juhli jo toista kiinnitystään välieräpaikkaan!

Ulkopeli oli meillä tänään oivallista. Kuusi nollavuoroa ja siihenkin tuo seitsemäs ihan hyvä vuoro ja viimeinen oli tietysti johdon turvaamista. Siihen nyt mahtui pari pinnaa, mutta tuon lähemmäs ei kaveri päässyt.

Sisäpelissä Nellin lyönnit upeita kaikki, mutta kyllähän me tarvitaan tuohon kotiuttamiseen leveyttä ja sitä tilannemäärä toki auttaa siinä, että saa useammin yrittää. Niitä lähdetään parantamaan huomiselle, JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen tiivisti loppuun.

Sarja on nyt katkolla JoMalle sunnuntaina Seinäjoella. Joensuulaisilla on mahdollisuus edetä pudotuspeleissä seuraavaan vaiheeseen, jos onnistuvat kaatamaan vastustajansa kolmannen kerran Unico Areenalla. Seuraa jännittävää matsia suorana Ruutu Urheilu -palvelusta! Sunnuntainen ottelu Seinäjoella starttaa kello 16:00.