Täydet pisteet kotiavauksesta! – ”Ehjä esitys meiltä”

JoMan ensimmäinen kotipeli Haminan Palloilijoita vastaan päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 2–0 (6–1, 5–0).

JoMa Naiset avasivat lauantai-iltana kesän myös omalla kotikentällään Bolt Stadionilla. Illan ottelu toi joensuulaisille pistetiliin täydennystä kolmen pisteen verran.

– Oon tyytyväinen, että saatiin nämä pisteet ja tuli se avausvoitto. Sisäpeli on kulkenut ja joukkueella kesti ulkopeli hyvin. Siihen pystyttiin nojaamaan aika hyvin, ottelussa neljä juoksua lyönyt Maria Kaakinen tiivisti matsin päätteeksi.

– Tyytyväinen olen siihen, että pelattiin semmoinen peli, että se oli kärsivällistä ja rauhallista ja uskottiin siihen, että kun mylly jauhaa ja tehdään harjoiteltuja ja sovittuja asioita, niin tulos tulee, kommentoi puolestaan JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen.

JoMallahan mylly jauhoi. Ensimmäiset pinnat aloittavalla jaksolla toivat Johanna Pirskanen sekä Noora Pasi kotipesän portin läpi livahtaneen harhaheiton turvin. Maria Kaakinen sen sijaan löi JoMalle kaksi pinnaa lisää ja lukkari Veera Toikka sekä B-tytöistä jokeripaidan pukenut Hertta Härkönen jatkoivat Kaakisen jalan jäljissä. Vastustajan ainoa jakson sekä samalla koko ottelun lyöty juoksu nähtiin ottelun alussa Taru Toikan tarjoilemana. Jakso päättyi tuntuviin 6–1 numeroihin.

Jälkimmäisellä jaksolla JoMa jatkoi johtomatkaansa. Toisella aloittavalla Maria Kaakinen löi JoMan johtoon 1–0 ja kolmanteen vuoropariin tultaessa Noora Pasi iski ykköstilanteessa kolmosluukusta kunnarin ja tavallisen juoksun arvoisesti ja lukemat olivat jo 3-0. Viimeisen vuoroparin vapaataival sekä Maria Kaakisen neljäs lyöty juoksu toivat JoMalle kesän kotiavauksesta kaivatun kauden avausvoiton. Ottelu päättyi lukemiin 2–0 (6–1, 5–0).

– Rauhallinen ulkopeli ja kyllähän meidän lukkari pelasi tänään erinomaisen ottelun omaa entistä kotiseuraa vastaan, Jurvakainen kommentoi viitaten JoMa Naisten lukkariin Veera Toikkaan.

– Ehjä esitys meiltä ja siihen olen tyytyväinen, että oltiin hyvin valmistauduttu ja tehtiin sitä, mitä oli sovittu.

JoMa Naisissa tryout -sopimuksella mukana oleva Neea Kuronen debytoi naisten Superpesiksessä tänään nähdyssä ottelussa. Kurosen esitykseen pelinjohtaja Jurvakainen oli erittäin tyytyväinen.

– (Neea Kuronen) On ottanut huimia steppejä ja pelaa tuolla Ykköspesistä äärimmäisen laadukkaasti. Aiheesta pelaa laadukkaasti tuolla ykköskärjessä Ykköspesiksessä ja B-tytöissä. Hyvä että näitä meille tulee, Jurvakainen päätti.

Seuraava JoMa Naisten kotiottelu pelataan keskiviikkona 24.5.2023 kello 18:00. Vieraaksi JoMa saa Kempeleen Kirin.

Liput otteluun hankit tuttuun tapaan Ticketmasterista!

Katso alta Business Joensuu lehtistötilaisuus kokonaisuudessaan!