Tärkeä voitto kotikentällä – ”Tilannetta ei annettu ilmaiseksi”

Joensuun Maila otti 2-0 (4-2, 7-3) voiton Pöytyän Urheilijoista aurinkoisessa sunnuntai-illassa. Vahva ulkopeli ja tehokas sisäpeli siivittivät JoMan voittoon, vaikka Pöytyä yllätti lyömällä kaikki juoksunsa kunnareilla.

Aurinkoisessa Joensuun sunnuntai-illassa vastaan asteli Pöytyän Urheilijat. JoMa lähti hakemaan revanssia vaikeasta Pöytyän vierailustaan. Joukkue sai nihkeästi viime ottelussa pyörineen sisäpelinsä raiteilleen halutulla tavalla. Ottelun yhteydessä järjestetty Kunnariketun pesiskiertue houkutteli paikalle paljon lapsiperheitä.

JoMan tunnettu vahva ulkopeli varmisti ettei Pöytyälle annettu paljoa tilannetta aikaiseksi. Pöytyän juoksut tulivat erikoisesti kunnareilla, mikä varmasti toi oman yllätys elementtinsä otteluun. Toisella jaksolla JoMa kampesi reippaaseen johtoon, kun se onnistui kasvattamaan juoksutiliään tasaiseen tahtiin. Ottelun jälkeen myös pelaajisto oli tyytyväinen joukkueen esityksiin.

- Parannettiin ainakin siitä edellisestä Pöytyä pelistä mikä meillä oli tavoitteena. Tavoitteena oli myös näyttää mitä JoMa naiset on, siinä onnistuttiin kyllä hyvin, vaikka tuo viimeinen vuoropari meni nyt vähän noin, Iida Nupponen summaa.

Vastustajan kunnarit hämmästyttivät myös Nupposta.

- Siinä kävi vähän kaikennäköistä, että ei vastustaja välttämättä niin kauhean laadukkailla lyönneillä niitä kunnareita lyönyt. Muuten kyllä pelattiin hyvää ulkopeliä, tilannetta ei annettu ilmaiseksi. Tilanteet joissa ei ollut mitään painetta päällä niin niissä ehkä vähän alettiin haparoimaan.

Ottelun loppu näytti jo hetken sille, että Veera Toikka päättää Pöytyän sisävuoron kolmeen kopinnostopaloon, sen sijaan Sanni Kyläpekka löi pallon kakkosrajasta läpi. Pelinjohtaja Tommi Luostarinen otti tämän omaan piikkiinsä.

- Pitää meidän jonkunlaiset tarkennukset katsoa tuohon ettei niitä kunnareita tulisi. Oli kyllä kaikkien pesäpallo oppien vastainen lyönti se viimeinen kunnari, Luostarinen kommentoi.

- Meille lähtökohtana oli asenne puolella tänään se, että näytetään vastustajalle miten oikeasti pystytään pelaamaan, kyllä siinä selkeästi paremmin onnistuttiin tänään kotikentällä.

JoMan ottelut jatkuvat Joensuussa ensi viikon torstaina 25.7., kun pudotuspelipaikasta taisteleva Roihuttaret saapuu Bolt Stadionille!

ottelun kuvakooste

kunnariketun pesiskiertue kuvakooste

Business Joensuu- lehdistötilaisuus