SMJ katkaisi JoMan voittoputken – ”Seinäjoki löi raa’asti ja paremmin”

Keskiviikkoilta Bolt Stadionilla päättyi seinäjokelaisten voittoon lukemin 0–2 (0–3, 3–7).

JoMa Naisten kolmen aikaisemman ottelun voittoputki katkesi keskiviikkoisessa ottelussa Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Joensuulaisten hiljainen sisäpeli, etenkin avausjaksossa jätti petraamisen varaa.

Ensimmäinen jakso kulkikin pitkälti seinäjokelaisten komennossa, vieraan avatessa ottelun heti ensimmäisessä vuorossa Aino-Kaisa Mantereen kotiuttaessa Sanni Syrjälän. Kolmannessa vuorossa onnistui Anni Laakso ja jakson viimeisteli sama pari ensimmäisestä vuorosta. Jaksovoitto kirjattiin vastustajalle 0–3 numeroin.

– Ensimmäisellä jaksolla me ei lyöty juoksuja ja Seinäjoki löi kolmella tosi hyvällä lyönnillä, JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen tiivisti.

– Siinä ekalla jaksolla, kun meillä oli enemmän tilannettakin kuin kaverilla, niin olisi ollut mahdollisuus varmasti muuttaa sitä, että se pelifiilis ei heillä lähde sitten lentoon, mutta siellä jäi paikat käyttämättä, niin kaveri sai varmasti siitä otetta.

Joensuulaisten ensimmäisen jakson unelias sisäpeli alkoi avautumaan toiseen jaksoon tultaessa. Avausjuoksun heti ensimmäisessä parissa tarjoili Maria Kaakinen kotiuttaessaan Veera Varosen. Tasoittavalla vuorolla vieras onnistui kuitenkin kiilaamaan nopeasti pinnat 1–2 lukemiin. Toisella vuorolla onnistumisen tarjoili jälleen parivaljakko Kaakinen ja Varonen, mutta seinäjokelaisten saapuessa lyöntivuoroon, ampaisi vieras 2–6 johtolukemiin.

– Oli tietoinen ratkaisu, että lähdettiin hakemaan hyökkäävämmin sitä avaavaa pinnaa.

– Tiedettiin, että kaveri tekee kuviovaihdoksia ja siihen tulee paljon korkeita syöttöjä ja siihen oli katsottu hyökkäävät paikat ja ne ei meillä toiminut.

Kolmannessa vuorossa JoMa onnistui kirimään hieman vastustajaa, kun lyömään asettunut Johanna Pirskanen iski kauden ensimmäisen kunnarinsa ja lukemat 3–6. Useampaan otteeseen pelissä pinnoja tarjoillut vierasjoukkueen Mantere kuitenkin viimeisteli tasoittavalla joukkueensa pitävää johtoasemaa, ja lopulliset numerot otteluvoiton kera kääntyivät SMJ:lle 0–2 (0–3, 3–7).

– Tiedettiin, että Seinäjoki on joukkue, joka kun hyvään fiilikseen pääsee niin pystyy kovaan lyöntipeliin. Tänään Seinäjoki löi raa’asti ja paremmin.

– Toinen jakso pitää tutkia ulkopelin näkökulmasta tarkkaan, siinä tuntui ettei oltu samalla sivulla ja pieniä virheitä. Myöskin pelijohdollisesti tehtiin valintoja mitkä ei ollut tänään toimivia, Jurvakainen tuumasi lopuksi.

JoMa Naisten viikko jatkuu runkosarjan osalta perjantaina 2.6, kun joukkue matkustaa Tampereella Manse PP:n vieraaksi.

Ottelu nähtävissä tuttuun tapaan Ruutu Urheilu -palvelusta!

Katso Business Joensuu lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan videolta!