Sarjakärki nurin todella komeasti!

JoMa aiheutti Manse PP:lle kauden ensimmäisen pisteettömän ottelun hakemalla 2–0-vierasvoiton.

Joensuun Mailan naisten viikonlopun tuplareissu alkoi upeasti, kun joukkue tyrmäsi tamperelaisen Manse PP:n ja voitti pelin 0–2 (0–3, 1–4). Tappio oli sarjakärjelle kauden neljäs ja ensimmäinen, jossa se jäi kokonaan ilman pisteitä.

– Hyvä peli, JoMan pelinjohtaja Arttu Jurvakainen tiivisti.

JoMa piti sarjan tulivoimaisimman sisäpelijoukkueen vain 11 kolmostilanteessa ja niistä peräti vain yhdessä juoksussa.

– Pelasimme touko-kesäkuussa todella hienoa ulkopeliä, mikä on tärkeä osa meidän identiteettiä. Heinäkuussa se hieman karkasi, mutta nyt viikonlopun teema on, että palaamme vanhalle tutulle tasolle. Tänään onnistuimme siinä ja ulkopeli toimi varsinkin ensimmäisellä jaksolla hyvällä tasolla.

– Kestimme hyvin Mansen hyökkäykset, mutta se vaati kovia suorituksia muun muassa koppareilta. Johanna Pirskanen haki muutaman aivan loistavan haun ja myös Veera Toikka pelasi lautasen äärellä hienosti.

Sisällä JoMa löi laadukkaasti yksittäisiä pinnoja molemmilla jaksoilla. Ensimmäisellä puolikkaalla Pinja Arbelius, Nelli Huotari ja Hanna Toivanen löivät kukin yhden juoksun – ja sama kolmikko oli asialla myös toisen jakson kaikissa neljässä juoksussa.

– Sisäpelissä lämmittää erityisesti se, että kotiuttajamme jatkoivat vahvasti siitä, mihin viime pelissä Poria vastaan jäivät. Maalijyvä on välillä ollut hakusessa, mutta nyt Pinja, Nelli ja Hanna paukuttelivat kaikki maaleja.

– Tämä vapauttaa heitä varmasti entisestään ja luo tietysti koko joukkueelle hyvää fiilistä.

Mansen ainokaisen löi Siri Eskola, joka rikkoi samalla yhden kauden lyöntiennätyksen naisten Superpesiksessä.

– Yksi tavoitteemme oli pilata Eskolan juhlat, Jurvakainen hymähti.

– Siihen emme aivan pystyneet, mutta aika pitkään saimme pidettyä hänetkin pois tulostaululta. Sieltä se kihaus lopulta tuli, mutta kun peli päättyy näin, niin kestämme kyllä sen, että olimme näiden juhlien kutsuvieraita.

JoMa jatkaa Tampereelta matkaa sunnuntaina Pöytyälle, missä vastassa on runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa sarjanousija Pöytyän Urheilijat.

– Nyt puramme pelin ja palauttelemme laadukkaasti. Pöytyä-peli on äärimmäisen tärkeä ja molemmista jäljellä olevista peleistä on hyvä ottaa pisteitä. Näitä pelejä on hieno pelata, kun panokset ovat kovat.