Runkosarja päätettiin juoksujuhliin Haminassa! – ”päästiin rallattelemaan sisäpelissä”

JoMa päätti runkosarjan komeaan 0–2 (2–8, 0–10) voittoon Haminassa.

Sunnuntai-iltana Haminassa nähtiin melkoista juoksujuhlaa joensuulaisten tarjoilemana. Molempiin jaksoihin kaikkiaan 18 juoksua takonut JoMa nappasi lopulta otteluvoiton taskuunsa, ja kiinnitti samalla sarjasijoituksensa kuudenneksi runkosarjan lopuksi. Kuudes sija on JoMa Naisille seurahistorian korkein sijoitus naisten Superpesiksessä.

– Tässä pelissä tärkeä voitto meiltä ja tuli vielä hyvällä esityksellä. Molempien jaksojen alut oltiin äärettömän vahvoja ja ulkopelissä todella hyviä koko peli. Tehtiin palon paikasta palot ja sitten päästiin rallattelemaan sisäpelissä, JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen iloitsi.

– Lopputulos miellyttää. Saatiin tarvittavat pisteet ja se mieluisin vastustaja puolivälieriin, joka oli tarjolla, eli Seinäjoen Maila-Jussit.

Taitojaan mailan varteen pääsivät esittelemään sunnuntai-illan matsissa useampikin punapaitainen. Ensimmäiset 0–2 numerot tauluun aloittavalla vuorolla takoi Marianne Roiha ja Nelli Huotari. Seuraavaan vuoroon vastaavasti mailan varressa onnistuivat lukkari Veera Toikka sekä Maria Kaakinen. JoMa lisäsi kaasua kolmanteen vuoroon, jossa ensin Johanna Pirskanen tempaisi kauden kuudennen kunnarinsa ja perään tuttu kolmikko Huotari, Kaakinen ja Toikka viimeistelivät numerot 0–8 lukemiin. Kotijoukkueen onnistunut tasoitusyritys toi haminalaisia kaksi pinnaa lähemmäksi, mutta lopulta jakso päätetiin JoMan 2–8 voittolukemiin.

Toiseen jaksoon kaasua painettiin lujempaa. Tällä kertaa kotijoukkue jätettiin ilman tulosta, ja JoMa itse paineli kolmen vuoron aikana 0–10-johtoon. Vahvaa tekemistä nähtiin jälkimmäisessä jaksossa etenkin Hanna Toivaselta, joka takoi yhteensä viisi pinnaa jakson aikana tauluun – yhden kotiuttaessaan ensimmäisessä vuorossa Oona Liimataisen ja loput neljä toisen vuoron kunnarin yhteydessä. Runkosarja päätettiin lopuksi komeaan 0–2 (2–8, 0–10) voittoon.

JoMa etenee runkosarjan päätteeksi ensimmäistä kertaa seurahistoriassa pudotuspeleihin. Puolivälierät starttaavat ensi viikon keskiviikkona 16. elokuuta Seinäjoella, jossa vastaansa JoMa saa Seinäjoen Maila-Jussit. Sarja jatkuu Bolt Stadionilla lauantaina 19. elokuuta. Molempien, niin naisten kuin miestenkin pudotuspeleihin oikeuttavat Playoffs-kausikortit ovat nyt myynnissä. Irtoliput naisten Bolt Stadionilla pelattaviin otteluihin tulevat myyntiin myöhemmin.

– Varmasti tulee hyvä puolivälieräsarja. Ylipäätään upeat puolivälierät tulossa naisten Superissa, monta tiukkaa paria. Uskon, että meidän pari on se, missä se kovin temppu nähdään. Napataan siitä hyvän sarjan pääteeksi itsellemme voitto.

– Joka tapauksessa totta kai kovat pelit tiedossa ja Seinäjoki on laatujoukkue. Ulkona pelaavat hyvin liikkuvaa ja hyvin valmennettua ulkopeliä ja sisäpelissä etenkin Aino-Kaisa Mantere on absoluuttinen tähtipelaaja tähän sarjaan. Hänen kanssaan on suunniteltava, kuinka häntä saadaan kiinni. Pitää nyt tästä heti käydä työhön, millä eväin Seinäjoella ensimmäinen pudotuspeli pelataan ja millä voitetaan, Jurvakainen päätti.