Mailattaret vahvempi Seinäjoella – ”Harmittava tappio”

Joensuun Maila palaa kotiin kahden ottelun reissultaan yksi piste mukanaan.

Viikonlopun toisessa ottelussa sunnuntai-iltapäivänä JoMa kohtasi Vaasan Mailattaret Seinäjoki Areenalla. Ottelun avausjakso oli joensuulaisilta vaisu esitys, jossa etenkin sisäpeli takkusi. Kuskin paikkaa ensimmäisen jakson piti hyppysissään Mailattaret, jonka sisäpeli siivitti joukkueen selvään 51 jaksovoittoon. JoMan ainoa onnistuminen nähtiin toisessa vuoroparissa, jossa Tiia-Mari Veikanmaan nopeat jalat varmistivat joensuulaisille yhden pinnan kirin harhaheiton yhteydessä. JoMa marssi tappiollisen jakson jälkeen tauolle hiomaan pelikuvioitaan.

Tänään meni Vaasalle. He oli sen verran parempia ja se mikä jäi harmittamaan erityisesti, niin ekalla jaksolla me ei oltu niin valmiita, mitä otteluun kuuluu olla, JoMa Naisten pelinjohtaja Tommi Luostarinen tuumasi ottelun jälkeen.

Uutta virtaa koneeseensa tankannut JoMa käänsi pelin itselleen toisen jakson alkuun. Tärkeät kaksi pinnaa tauluun takoivat Marianne Sivonen sekä Hanna Toivanen. Muutoin etenkin mailan varressa vaisuksi jäänyt jakso oli tasaisen tiukkaa, eikä juoksuilla enempää juhlittu. JoMan tarvittavat pinnat takasivat joensuulaisille toisen jakson voiton ja ottelu eteni kotiutuslyöntikilpailuun.

Kaksi ensimmäistä kotiutuslyöntikierrosta päättyivät tasan ja voittajaa lähdettiin ratkaisemaan kolmannelle kierrokselle. Maria Kaakinen ja juoksupari Kaisa Viitala onnistuivat tuomaan JoMalle 21-johdon. Jännitysnäytelmä ratkesi lopulta Mailattarien vuorolla, jossa ensin tasoihin iski Veera Tyynelä kotiuttaessaan Riikka Polson ja voiton joukkueelleen tarjosi Nea Tuikka parinaan Petra Äkkinen. Koko ottelu kääntyi lopulta Mailattarille lukemin 2–1 (5–1, 2–0, 4–3).

Harmittava tappio. Se oli siinä ja tässä kummin päin se kääntyy tämä.

JoMa Naiset palaavat kotiin yhden pisteen rikkaampana. Talvisuper jatkuu lauantaina 9. maaliskuuta jälleen Seinäjoella, jolloin vastassa on Hyvinkään Tahko.

Ketuttaa, kun yhteen pisteeseen jäi tämä reissu. Molemmat päivät oli semmoisia, että olisi ollut meillä paikkaa kääntää, mutta siihen ei viikonlopun aikana pystytty, Luostarinen totesi.