Kirittäret kaatui Jyväskylässä pitkän kaavan kautta - ”Joukkue täynnä sitkeitä yksilöitä”

JoMa haki Jyväskylästä seurahistorian ensimmäinen vierasvoittonsa kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 1-2 (4-5, 8-1, 7-8).

Kauden toinen ottelu noudatti samaa kaavaa kuin sarja-avaus. Ensimmäinen jakso oli erittäin tasainen ja juoksuja lyötiin tasatahtiin. Molemmat JoMan lyöjäjokerit ottivat isoa roolia juoksujen lyönnistä.

- Eka jakso oli tiukkaa, hyvä että pystyttiin jälleen pitämään se viimeinen sisävuoro, JoMan lyöjäjokeri Hanna Toivanen kommentoi.

Toisella jaksolla tapahtui notkahdus ulkopelissä ja Kirittäret meni lopulta menojaan ja vei jakson lukemin 8-1. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta kotiutuislyöntien kolmannella kierroksella.

- Siinä toisella jaksolla sitten sattui ja tapahtui kaikenlaista, mutta ei annettu sen haitata meidän peliä. Kotareihin kun mentiin, siinä oli jo paikkaa katkasta se aikaisemmin, tänään sitten pelattiin koko rahan edestä, Toivanen jatkaa.

JoMa nappasi vahvasti kiinni voitosta Toivasen kunnarin myötä. Henkilökohtaiset onnistumiset nosti hymyn lyöjäjokerin kasvoille.

- Oli kyllä kiva pelata, kauden ensimmäinen peli oli henkilökohtaisesti minulle vaikea kotiutuspuolen osalta, mukava saada nyt onnistumisia. Joukkue täynnä sitkeitä yksilöitä, tärkeä voitto meille, nyt on hieno fiilis.

Lyöjäkaksikon onnistumiset saa myös pelinjohtaja Tommi Luostarisen luottavaiseksi jatkoa ajatellen.

- Kyllä me paljon pystytään perustamaan heidän varaan, he ovat tällä hetkellä tosi kovassa iskussa.

Ottelussa nähtiin myös kaksi kiisteltyä estämistapausta kotipesässä. Ensimmäisessä tilanteessa Kirittärien lukkari Ronja Salmela yritti päästä takaseinästä kimmonneelle pallolle, jotta saisi poltettua etenijän kolmospesälle, tästä tuomittiin palo. Samanlainen tilanne tapahtui myös kotiutuslyöntikisassa, kun JoMan lukkari Veera Toikka yritti päästä takaseinästä kimmonneelle pallolle, jotta saisi poltettua etenijän kotipesään. Jälkimmäisestä tilanteesta tuomittiin lopulta juoksu, eikä tuomaristo nähnyt siinä estämistä.

- Siinä oli kaksi minun silmään samanlaista tilannetta, tuomari oli niistä tällä kertaa tätä mieltä. Tuomari ei antanut enää haastaa sitä jälkimmäistä tilannetta, joten tähän oli tyydyttävä tällä kertaa, Luostarinen kommentoi.

Tapahtumista huolimatta Luostarinen on tyytyväinen kauden aloitukseen.

- Mahtavaa, että pystyttiin kääntämään tämä peli meille. Ei ole harjoituskaudella ollut kovin tiukkoja vääntöjä, hyvä että niitä on nyt tullut heti tähän kauden alkuun ja vielä niin että ollaan pystytty meille ne kääntämään.

JoMa naiset jatkavat otteluitaan vierasotteluiden merkeissä keskiviikkona 15.5. Silloin vastaan asettuu Roihuttaret. Helsingissä pelattava ottelu on seurattavissa Ruutu+ palvelusta.

Seuraavan kerran Bolt Stadionilla pelataan 18.5. Rauman Feraa vastaan!

Ottelun kuvakooste