Kevätkierros päättyi tappioon Pihkalassa

Joensuun Mailan kevätkierros päättyi tänään tappioon Pihkalassa, kun Hyvinkään Tahko oli parempi lukemin 1–0 (3–1, 6–6).

Joensuun Mailan pääkaupunkiseudun tuplan toinen ottelu pelattiin tänään Hyvinkään Pihkalassa, missä vastaan asettui Hyvinkään Tahko. Kunnarien sävyttämä ottelu päättyi lopulta Tahkon voittoon, joten JoMa Naiset poistuivat juhannustauolle tappio niskassaan.

– En ole missään nimessä tyytyväinen meidän esitykseemme, eikä ole joukkuekaan. Olemme rajusti pettyneitä esitykseen, ehkä jopa tarpeettoman paljon. Väsymyksellä on ehkä osansa siinä, että tuntuu raskaammalta kuin onkaan, pelinjohtaja Arttu Jurvakainen suomi ottelun jälkeen.

– Suurin harmitus itselle oli se, ettei peli näyttänyt meidän peliltämme. Meidän kentästämme ei hirveästi ole läpi aiemmin lyöty, mutta tänään lyötiin useampaan otteeseen.

Joensuun Maila löi ottelun alkutahdit heti ensimmäisellä vuorolla, kun Nelli Huotari kotiutti Liinu Turpelan kotipesään. Tahko tuli kuitenkin rinnalle heti tasoittavalla vuorolla. Ottelun ensimmäinen kunnari nähtiin toisen tasoittavalla, kun Tahkon Lotta Vahvelainen kiersi kentän ja siirsi Tahkon johtoon.

– Peli ei ollut meiltä onnistunut. Ilme jäi vaisuksi alussa ja se heijasteli meidän suorittamiseemme. Meille ominainen laatu puuttui täysin. Ulkopelissä kävi usein niin, että saimme vuoroon hyvän alun, mutta sen jälkeen se jäi tappamatta. Kahdella palolla tuli läpäreitä tai tilannetta merkistä väliin.

– Vastustaja löi kyllä hyvin, mutta kokonaisuudessaan tämä ei ehkä ollut puolin eikä toisin mikään kaikkien aikojen pesispeli.

Toisen jakson alussa kunnaritalkoot jatkuivat, kun Tahkon Vilma Mäkelä löi pallon läpi ja juoksi kunniaa. Kunnarin jälkeen Vahvelainen juoksutti vielä Mäkelän kotiin, joten Joensuun Maila lähti ensimmäiselle tasoittavalle vuorolle kolmen juoksun takamatkalta.

Joensuun Maila ei kuitenkaan jäänyt tilannetta harmittelemaan, vaan Marianne Roiha täräytti pallon ajolähtötilanteesta läpi ja juoksi kunniaa. JoMan johtoasema ei kuitenkaan kauaa säilynyt ennen kuin vahvalla pelipäällä ollut Vahvelainen nosti Tahkon jälleen tasoihin.

Tahko karkasi kolmannen aloittavalla kahden juoksun karkumatkalle, mutta Joensuun Maila nousi vielä viimeisillä vuoroilla tasoihin. Kaukana ei ollut ottelun eteneminen supervuoroon, mutta lopulta kiri päättyi jaksotasuriin ja sen myötä Tahkon otteluvoittoon.

– Toisen jakson alussa olimme hyvin pelin päällä, mutta silti Tahko sai niistettyä juoksuja, mutta Roihan läpilyönnillä pääsimme ohi ja saimme siitä hetkellisen hyvän fiiliksen, mutta taas peli lässähti kesken jakson.

– Voi olla, että tuplapelin väsymys ja viimeinen ottelu ennen juhannustaukoa näytteli osaansa, mutta emme saaneet pidettyä hyvää ilmettä ja päästimme kaverin uudemman kerran johtoon, mutta kiri jäi kesken. Lähelle päästiin, mutta se ei riittänyt tänään.

Ottelun myötä Joensuun Maila vetäytyy pienelle juhannustauolle ja jatkaa otteluita seuraavan kerran heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Pelinjohtaja Jurvakainen on kaiken kaikkiaan tyytyväinen joukkueen kevätkierroksen suoritukseen.

Joensuun Mailan sijoitus kevätkierroksen jälkeen sarjassa on seitsemäs ja se on kerännyt yhdestätoista pelaamastaan ottelusta 14 pistettä.

– Kevätkierros oli kuitenkin kutakuinkin onnistunut. Saimme pari ennakkosuosikin kaatoa, mutta harmittavasti nyt tämän päiväisen myötä tuli myös kaksi ohipeliä. Kohtalaisen puhtaat paperit voi antaa, mutta paljon parantamisen varaa, varsinkin sisäpelissä.

– Kokonaisarvosanaksi voi antaa 8+, mutta työ jatkuu.