Kesäkuun viimeisestä matsista tappio

JoMa Naisten puhti ei riittänyt tiistain hellepäivässä päihittämään Porin Pesäkarhuja.

Ottelun avausjaksossa kotijoukkue ei saanut kasattua peliään äärimmilleen ja jäi vierasjoukkueen jalkoihin. Syöttötuomari tulkitsi JoMan naisten lukkarin Hanna Toivasen syötöt jatkuvasti vääriksi kotiyleisön ja kotijoukkueen vastalauseista huolimatta. Pesäkarhut raivasivat tietä itselleen vapaataivalten muodossa, ja jakso saatiin päätökseen lukemin 1-9.

– Lähtö otteluun oli murheellinen. Eihän siinä ole mitään tehtävissä joukkueen kanssa, kun tulee ilmainen jakson aloitus. En mä oo nähny mitään joukkuetta, joka tuollaisessa tilanteessa pystyy haastamaan sen jälkeen vastustajaa ja se meni siinä mukana sitten se jakso, JoMa Naisten pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti kommentoi.

Jaksotauon aikana JoMa teki vaativia muutoksia ja lähti uusin tuulin seuraavaan jaksoon. Muutokset toivat uutta puhtia kotijoukkueeseen ja JoMa pääsikin kirimään vielä kolmannen vuoroparin aikana tilanteeseen 3-5.

– Tarkennettiin tauolla, Pike (Johanna Pirskanen) toi hienosti tempoa siihen ulkopeliin lukkaritoiminnalla.

– Toisella jaksolla terävöitettiin kaarta, sillä me tehtiin virheitä sen kaaren takia. Ja positiivista mieltä ekan jakson jälkeen lähdettiin hakemaan.

Hyvästä kiristään huolimatta, ei kotijoukkue saanut haastettua vastustajaa tarpeeksi. Viimeisessä vuoroparissa ei enää juoksuja nähty, ja näin ollen vuoden 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto viimeisteli kolmannen vuoroparin lopettavalla toisen jakson lukemat 3-6 tulokseen. Koko ottelu saatettiin päätökseen numeroin 0-2 (1-9, 3-6).

– Sellainen fiilinki siinä oli, että se voisi lähtee. Oli meillä hetkemme. Itselle jäi mieleen, että pelattiin kohtuullisen hyvää tahkoa siinä ja saatiin se homma alusta hyvin näppeihin.

Ottelu Pesäkarhuja vastaan oli kesäkuun viimeinen JoMa Naisten osalta. Vuorossa on seuraavaksi juhannuksen yli kestävä tauko, ja JoMa palaa taas tositoimiin perjantaina 2.7, kun JoMa matkaa Kirittärien vieraaksi Jyväskylään.

– Tauko tekee hyvää, onneksi tulee tauko. Saadaan tätä hommaa katsottua joukkueella läpi, Oja-Lipasti tuumasi loppuun.