Kausi päätökseen – ”voi olla tyytyväinen”

Puolivälieräsarja päättyi torstaina Seinäjoen Maila-Jusseille 3–2 voitoin.

Täyden ottelusarjan puolivälierissä pelanneet JoMa ja SMJ kamppailivat viimeisessä kohtaamisessaan Seinäjoella torstaina. Hienon kirin pudotuspeleihin antaneet joensuulaiset pelasivat tiukasti viimeiseen asti, sarjan kääntyessä lopulta SMJ:lle 3–2 voitoin.

Kulunut kausi on ollut JoMalle kaikin puolin nousujohteinen ja kehitystä on tapahtunut runsaasti niin joukkueessa, kuin yksilötasolla. Neljä kautta Superpesiksessä pelannut joukkue ylsi kauden tavoitteisiinsa, ja nappasi kuudennen sijan runkosarjassa kuitaten sillä itselleen paikan seurahistorian ensimmäisiin pudotuspeleihin.

– Kauteen voi olla tyytyväinen. Nostettiin tosi paljon profiilia, moni yksilö kehittyi valtavasti. Meitä vähän epäiltiin siinä, että oli enemmän lähtijöitä, kuin tulijoita ja rakennettiin omista, mutta pelattiin silti seurahistorian paras kausi tähän mennessä, JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen kommentoi.

– Siitä voi olla ylpeä ja oli todella monelle myös ensimmäiset pudotuspelit ja tällainen sarja.

JoMa sai vastaansa puolivälierissä sarjan kolmanneksi sijoittuneet Seinäjoen Maila-Jussit. Altavastaajan roolista JoMa kampesi kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa voittoon. Ensimmäisessä vierasmatsissa Seinäjoella joensuulaiset nousivat tappiollisista ensimmäisen jakson 14–2 numeroista lopulta voittoon supervuoroparissa ottelun päättyessä 1–2 (14–2, 3–4, 0–1) lukemiin. Historiaa joukkue teki myös seuraavassa kohtaamisessa, jossa nappasi niin ikään seurahistorian ensimmäisen puolivälierävoiton kotikentällään Bolt Stadionilla numeroin 2–0 (1–0, 6–4).

– Annettiin kova kiri. Varmasti kovempi, kuin moni olisi uskonut. Se osoittaa mielestäni joukkueen henkisen sitkeyden.

– Vaikka oltiin vähän perässä koko ajan, niin kaksi voittoa ja sen jälkeen kaksi supervuoroon asti mennyttä peliä taisteltiin.

Vastaavasti kahteen seuraavaan matsiin SMJ osoitti sitkeyttään, ja onnistui iskemään sarjan tasoihin kahdella peräkkäisellä otteluvoitolla. Näistä ensimmäinen ratkottiin supervuoroparissa, jossa seinäjokelaiset olivat vahvempia numeroin 2–1 (6–7, 5–1, 1–0) ja toinen vastaava jatkolle venynyt peli päätettiin SMJ:n voittolukemiin 1–2 (0–6, 4–3, 0–1).

– Pelillisesti oltiin perässä pikkuisen kaikissa, paitsi ensimmäisessä kotipelissä. Jouduttiin koko ajan raapimaan jostain yksittäistä onnistumista ja torjuntaa.

– Hyvin kuitenkin pelasi Seinäjoki ja oli sitkeä. Ei 2–0 heitä lannistanut.

Paikka välieriin ratkottiin viimeisessä 5. puolivälieräkohtaamisessa, jossa ensimmäisen jakson niukasti nimiinsä kuitannut SMJ onnistui lopulta voittamaan matsin puhtaasti 2–0 (3–2, 5–1). Matsin päähenkilönä nähtiin jälleen vastustajan Aino-Kaisa Mantere, joka takoi illan otteluun yhteensä neljä pinnaa. JoMan lukemista ensimmäisellä jaksolla vastasi lyöjäjokeri Maria Kaakinen sekä jälkimmäiseen yhden juoksun lyönyt Veera Toikka.

– Tänään korostui entisestään, että oli sisäpelissä todella vaikea päivä meillä. Se on toki myös Seinäjoen hyvyyttä. Osasivat pelata varsinkin kahden ekan pelin jälkeen meidän parhaita sisäpelaajia piiloon.

– Eka jakso oli meiltä todella hieno. Ulkona pelattiin hyvin ja vastustaja joutui lyömään hyvillä lyönneillä juoksut. Toisella jaksolla tuli tämän sarjan mukaisesti se yksi ulkovuoro, johon mahtui useampi juoksu. Tällä kertaa aiemmasta poiketen, ne ei tullut käsistä, vaan oli hienoja ja ottamattomia välilyöntejä.

Puolivälieräsarjan tullessa päätökseen, siirtyy JoMa ansaitun loman viettoon, ennen palaamista takaisin mailan varteen.

– Päällimmäiset tunteet ovat kiitollisuus ja ylpeys. Kiitollinen siitä, että sai olla osa näin upeaa pudotuspelisarjaa.

​​​​​​​– Kovat olivat taistelut ja hienosti meidän joukkue taisteli. Ihan ei vielä riittänyt sinne unelmiin asti, mutta arvokkaita kokemuksia tulevaa varten, Jurvakainen tuumasi lopuksi.