Kaudelle karvas päätös

Joensuun Mailan runkosarja päättyi pettymykseen, kun Hyvinkään Tahko nousi viimeisellä hetkellä ohi ja pudotti JoMan ulos pudotuspeleistä 0–2 (0­–4, 2­–5) -voitolla.

– Emme onnistuneet käsittelemään tätä ottelua ja sitä panosta, mikä jäi tähän viimeiseen otteluun. Meillä on tietysti ollut 23 ottelua ennen tätä aikaa ottaa pisteitä, mitkä olisivat riittäneet. Sinänsä kaikki ei tähän päivään kaadu, mutta urheilijan mielessä se on kaikki tai ei mitään, pelinjohtaja Arttu Jurvakainen harmitteli.

Hyvinkään Tahko oli ensimmäisellä jaksolla omaa luokkaansa, kun se paineli toisen tasoittavalla kolmen juoksun karkumatkalle. Petra Väistölä kotiutti ensin Senni Korhosen, ja Siiri Laineen läpilyönnillä kotiin juoksivat Iina Valkeejärvi kuin Petra Väistölä.

Väistölä kaunisteli lukemat vielä jakson voittolukemiin kotiuttamalla kolmannen tasoittavalla uudestaan Senni Korhosen. Joensuun Maila ei tilanteen rakentelusta huolimatta onnistunut kotiutuksissa ensimmäisellä jaksolla.

– Paine kasaantuu valtavaksi pääkopassa ja se näkyi tänään meillä siten, että pelasimme heikon pelin. Jännitys vei meistä vallan. En itse onnistunut eikä joukkueena onnistuttu valmistautumaan niin, että olisimme saaneet raikkaan ja voittavan peliesityksen aikaan.

– Laskimme kaverin käsistä karkuun heti ensimmäisellä jaksolla ja sisäpelissä valtava määrä kopinnostopaloja ja merkkivirheitä, enemmän kun tällä kaudella kertaakaan. Kyllä se kielii siitä, että emme onnistuneet käsittelemään tätä oman pään sisällä. Se on ikuinen prosessi jokaisella urheilijalla, emmekä ole siinä pisteessä, että olisimme kestäneet tällaisen päivän.

Toisella jaksolla Joensuun Mailalla oli pakkovoiton paikka, mikäli se olisi mielinyt syksyn pudotuspeleihin. Yksikin piste ottelusta olisi turvannut paikan syksyn huipennukseen.

Tahko kuitenkin jatkoi siitä mihin se jäi ensimmäisellä jaksolla. Toisen aloittavalla Lotta Vahvelainen puhkaisi kentän ja kirmasi kunnarin. Tahko oli jälleen kolmen juoksun karkumatkalla. Vilma Mäkelä lisäsi vielä karkumatkaa kotiuttamalla Oona Vahvelaisen.

Joensuun Maila nousi vielä kahden juoksun päähän Noora Pasin ja Nelli Huotarin onnistuneilla kotiutuksilla. Senja Kaarikivi kuitenkin vei jälleen Tahkon kolmen juoksun karkumatkalle juostessaan kunnarin tyhjään kenttään.

Karkumatka oli neljännen tasoittavalle liian pitkä Joensuun Mailan kurottavaksi, eikä kotijoukkue onnistunut lisäjuoksuissa. Näin ollen Hyvinkään Tahko matkasi pudotuspeleihin ja Joensuun Mailan kausi päättyi karvaasti yhdeksännelle sijalle.

– Tavoite kauteen lähdettäessä oli, että otetaan steppi eteenpäin siitä mitä olemme olleet. Kilpailullisesti se tarkoitti pudotuspelipaikkaa, joka nyt jäi saamatta. En silti ole valmis sanomaan, että tämä kausi olisi ollut totaalisen epäonnistunut tai pettymys.

– Osoitimme muutamassa kohtaa tällä kaudella, että olemme menneet todella paljon eteenpäin joukkueena ja voitimme kovia pelejä. Ulkopelissä päästimme huomattavasti vähemmän päästettyjä juoksuja kuin viime vuonna, se oli meille iso teema.

– Epätasaisuus leimasi meitä koko kauden. Oman kastin peleihin ei montaa ehjää esitystä saatu, mikä sitten väistämättä johti siihen, että annoimme alaspäin pisteitä, jolloin viimeisellä mahdollisella hetkellä Tahko tuli rinnalle ja ohi. He ovat pelanneet nousujohteisen loppukesän ja saivat sille arvoisensa päätöksen. Kaikki kunnia sinne.