Kahden pisteen voitto! – JoMa vei tiukan väännön Lappeenrannassa

Perjantainen supervuoroon venynyt vierasottelu päättyi joensuulaisten voittoon lukemin 1-2 (1-6, 5-4, 1-2).

Avausjakso kääntyi vahvasti joensuulaisille. Heti ensimmäiseen vuoropariin Sini Haataja pääsi lyömään kunnarin, joka käynnisti JoMan otetta sisäpelin osalta. Ulkopeli piti, ja sisäpeli toimi. Vastustaja ei pysynyt joensuulaisten haasteessa mukana, ja samalla avausjaksoon Johanna Pirskasen tuoma toinen kunnari viimeisteli jakson lukemiin 1-6.

Toiseen jaksoon tultaessa JoMan ote herpaantui. Vastustaja pääsi niskan päälle ja otti johtoaseman. Toisen vuoroparin jälkeen tilanne oli 4-2. JoMa pystyi haastamaan kotijoukkuetta vielä kahdella Hanna Toivasen ja Mirka Rintamäen onnistumisella, ja pääsi lyömään numerot tasan. Henriikka Harisen pelastava lyönti päätti kuitenkin jakson kotijoukkueen hyväksi numeroin 5-4.

– Tasapainoisen ekan jakson jälkeen pelistä muodostui melkoinen taistelu. Vastustaja paransi toiselle jaksolle varsinkin kaaripeliä ja sitä kautta vaihtotilanteista muodostui meille hankaluuksia, JoMa Naisten pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti kommentoi.

– Tilanteita saadessaan Pesä Ysit löivät myös laadukkaasti. Me ei pystytty siihen vastaamaan.

Toisen jakson tiukka vääntö vei ottelun supervuoroon. Pesä Ysit pääsivät avaamaan jatkon vahvasti Harisen tuomalla juoksulla, joka vei lappeenrantalaiset yhden pisteen johtoasemaan. JoMa vastasi sisävuorollaan haasteeseen väkevästi tasoittamalla lukemat 1-1 Marianne Roihan onnistumisella.

Lopulta jännittäväksi venynyt ottelu saatiin päätökseen Hanna Toivasen tarjoamalla lyönnillä, josta Senna Surakka toi kotiin ratkaisevan juoksun. Ottelu päätettiin vierasjoukkueen voittoon lukemin 1-2 (1-6, 5-4, 1-2).

– Supervuorossa lyötiin tylysti kaksi juoksua ykköskärjellä, vaikka vastustaja yhden aloittavalla tekikin.

– Kova rypistys takana. Nyt ajatukset viikonlopuksi muihin asioihin ja ensi viikon keskiviikkona jatketaan, kun Kirittäret tulee Kerubille, Oja-Lipasti päätti.

JoMa Naiset palaavat keskiviikkona 28.7. taas pelikentälle, kun Kirittäret saapuvat haastamaan kotijoukkueen Kerubi Stadionille. Liput otteluun voit ostaa täältä.