JoMan vahva ulkopeli nollasi Haminan Vallikentällä – ”Voidaan olla suhteellisen tyytyväisiä tähän peliin”

Joensuun Maila lähti Haminasta kolme pistettä rikkaampana, kun se kukisti HP:n lukemin 2–0 (0-2, 1-4).

Ottelussa ei nähty Haminassa perinteeksi muodostunutta aurinkopalloa, vaan juoksua lyötiin maltillisesti. Sisävuorot jäivät molemmilla joukkueilla tyngiksi, mutta JoMa kuitenkin rakensi hyvin tilannetta ja onnistui lyömään tarvittavat juoksut. Noora Pasi jatkoi huimaa alkukauttaan tuomalla jälleen kolme juoksua. Pasi jatkaa edelleen tuotujen juoksujen tilastossa sijalla yksi.

Kaksi juoksua ottelussa lyönyt Maria Kaakinen vertasi toista Haminan kohtaamista onnistuneeksi. Viime viikolla pelatussa kamppailussa tehtiin useampia räpylävirheitä, jotka olivat koitua kohtalokkaaksi.

- Nyt kyllä ulkopeli oli hyvää ja ei kaveri saanut tilannetta, kun annettiin vain yksi juoksu. Ehkä meillä on vähän parannettavaa vielä sisäpelissä, olisi voinut enempikin tulla juoksuja. Saatiin kuitenkin 3 pistettä ja tärkeät 3 pistettä. Varmastikin voidaan olla suhteellisen tyytyväisiä tähän peliin.

- Se oli hyvä, että nyt vaikka kaveri teki siihen toisen jakson alkuun se nyt he juoksun niin ei lannistu vaan oikeasti lähdettiin vaan painamaan ja tehtiin ne tarvittavat juoksut. Kuitenkin semmoinen peli ilme ja hyvä fiilis pelata, Kaakinen jatkaa.

Kaakinen löi toisella jaksolla harvoin nähtävän juoksun, kun Johanna Karjanlahti syötti ajolähdössä ikävän linkun itseään päin ja Kaakisen lyöntiyritys painui lopulta kenttään. Lyöty juoksu huvitti kaarella joukkuekavereita sekä itse lyöjää.

- Ensimmäinen ajatus siinä oli, että tähän on nyt pakko ensinnäkin lyödä, koska oli lento päällä. En tiedä, että jos olisi ollut eri kuvio päällä siinä tilanteessa niin oisiko palo tullut. Kyllähän lähtökohtaisesti nuo lyödään aina laittomaksi, mutta toisaalta pinna parempi kuin laiton!

Pelinjohtaja Tommi Luostarinen oli myös tyytyväinen joukkueen esityksiin. Alkukaudesta runsaasti juoksuja tehnyt JoMa onnistui ottamaan tällä kertaa voiton hyvin toimineen ulkopelin ansiosta.

- Tyytyväinen voi tuohon ulkopeliin olla, kyllähän siinä Veera (Toikka) lukkarina sotki myös Haminan pelien aika hyvästi. Tällä viikolla ollaan harjoituksissa paljon painotettu ulkopeliä ja tuossa valmennustiimin kanssa juteltiin, että olisi mukava voittaa peli ulkopelin ehdoilla.

Naiset kohtaavat seuraavassa ottelussaan Bolt Stadionilla sunnuntaina 9.6. kello 18 Seinäjoen Maila-Jussit. Luvassa kärkikamppailu jota kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle!

ottelun kuvakooste