JoMan kausi päätökseen kotiyleisön edessä

JoMan naisten kausi päättyi jälleen puolivälieriin. Jussittaret onnistui ottamaan kolmannen kiinnityksen välieriin voittomalla ottelun supervuorossa 1-2 (2-1, 0-3, 0-2) ja viemällä koko sarjan lukemin 3-1.

Sarjan neljäs ottelu toisti vahvasti samaa kaavaa mitä Seinäjoella nähtiin, sillä tiukka ulkopelitaisto jatkui. Pienet tarkennukset sisäpelissä tekivät terää, kun JoMa sai edelliseen otteluun verrattaen tilannetta paremmin aikaiseksi. Heti ensimmäisessä vuorossa JoMa näytti kyntensä, kun se rakensi kärjestä palottoman ajolähdön ja meni 1-0 johtoon. Seinäjoen tasoitti ottelun heti seuraavassa vuorossa, mutta se ei paljoa JoMaa hetkauttanut, kun loistavasti pelannut ulkopeli jatkoi siitä mihin se viimeksi jäi. Neljännen aloittavalla Hanna Toivanen laittoi palloa väliin täysin vastustamattomalla lyönnillä ja JoMan takatilanne onnistui puolustamaan Jussittarien viimeisen hyökkäyksen täydellisesti. Ensimmäisen jakson loppulukemat siis JoMalle 2-1.

Toinen jakso oli JoMalle haastava. Tilanteen luominen muuttui jälleen vaikeaksi, kun se sai koko jakson aikana vain yhden kolmostilanteen. Ratkaisun ensimakua saatiin toisessa vuoroparissa, kun Jussittarien Anna Honkala laittoi kahdella palolla pallon läpi kakkosrajasta ja vei vieraat 2-0 johtoon. SMJ onnistui toisella jaksolla vielä kertaalleen ottaen toisen jakson nimiinsä lukemin 0-3.

Supervuorossa JoMa pääsi omalla sisävuorollaan kertaalleen yrittämään kotiutusta, mutta tuloksetta. Omalla ulkovuorollaan JoMa puolusti hyvin Jussittarien kärjen pois, eikä päästänyt heitä edes ykköspesälle. SMJ lähti rakentamaan uutta tilannetta kakkoskärjestä. Minea Mäkiviita onnistui lyömään pallon läpi kolmosrajasta ja pallo katosi lopulta kolmospuolella olevaan pusikkoon josta syntyi ottelun voittojuoksut.

Pelinjohtaja Tommi Luostarinen summaa ensimmäisen kesänsä JoMan peräsimessä lyhyesti.

- Tässä joukkueessa, se miten me tuolla yhdessä kopissa kaikkien joukkueen jäsenten kanssa on kesä oltu, niin olen nauttinut todella paljon. Kiitos kaikille pelaajille ja muille ketkä on tässä meidän joukkueessa mukana ja meidän toimintaa mahdollistamassa.

Joensuun Mailan naiset kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita, talkoolaisia, kannattajia sekä kaikkia ottelutapahtumaan osallistuvia henkilöitä kaudesta 2024!