JoMalla voitokas startti Talvisuperiin – ”Sisäpelissä onnistuttiin laajalla rintamalla”

JoMa nappasi voiton sunnuntain Talvisuperin avauksessa Kirittäriä vastaan numeroin 1–0 (5–5, 3–2).

Ottelun avausjaksoon lähdettiin tasaisesti. Ensin vieras löi itsensä 0–2-johtoon Tinja Töyrylän sekä Sara Kujasen toimesta toisen jakson aloittavalla. Tähän vastasi Hanna Toivanen, joka lyöntivuorollaan iski lukemat tasan 2–2. Jyväskyläläiset onnistuivat toistamiseen kirimään sisävuorollaan tilannetta kahden juoksun johtoon, mutta jälleen JoMa iski tasan.

Ensin onnistui palottomaan ajolähtöön lyömään asettunut Nelli Huotari ja heti perään Maria Kaakinen tasoitti tilanteen 4–4. Tiukka taisto jatkui vielä viimeiseen vuoropariin, jossa karkumatkaa yhdellä pinnalla lisäsi vastustajan Emmi Särkioja. Aikalisän napanneen kotijoukkueen pokka kuitenkin piti, ja tasalukemiin 5–5 jakson lopulta iski jälleen Kaakinen.

Sisäpelissä onnistuttiin laajalla rintamalla ja tehtiin tulosta molemmista keuloista. Lyöjäjokerit löi myös pinnoja. Se oli selkeästi sitä mitä lähdettiin hakemaan, JoMa Naisten pelinjohtaja Tommi Luostarinen kommentoi.

Toisen jakson avasi jälleen vastustaja. 01 numerot taiteili Roosa Lappalainen. JoMan tasoitus nähtiin toisessa vuoroparissa, jossa kolmospesään suunnatun harhaheiton turvin Kaisa Viitala vei lukemat 1–1. Toisen tasoittavalla Särkioja vei Kirittäret pinnan johtoon. Tilannetta korjaamaan asettuivat lyöjäjokerikaksikko Toivanen ja Kaakinen. Yhden palon ajolähdöstä ensin kotiin Maria Kaakisen mailasta ampaisi Veera Varonen. Jaksovoiton numeroin 3–2 kotijoukkueelle viimeisteli vielä Hanna Toivanen. Ottelu päättyi joensuulaisten juhliin lukemin 1–0 (5–5, 3–2).

Ulkopelistä tänään jäi sellainen tunne, että siinä pystytään parantamaan, että vähän liian helposti vastustaja teki tilannetta.

Tosi tyytyväinen kuitenkin siihen, mitä oltiin asennepuolella. Hyvä fiilis jatkaa hommia, Luostarinen kommentoi lopuksi.

JoMa Naisten Talvisuper-urakka jatkuu 10. helmikuuta Lapualla, jossa joensuulaiset kohtaavat Lapuan Virkiän. Ottelu on katsottavissa Ruutu Urheilu -palvelusta.