JoMa tyhjin käsin kotimatkalle

JoMa palaa kahden ottelun pituiselta vieraspeliviikonlopulta tyhjin käsin takaisin Joensuuhun.

Eilen lauantaina 17.7. JoMa kohtasi Manse PP:n Tampereella. Ottelu päättyi joensuulaisten kovasta taistelutahdosta huolimatta vierasjoukkueen tappioon lukemin 2-0 (5-1, 7-3).

Tänään sunnuntaina JoMa matkasi Poriin yrittäessään kartuttaa pistetiliään Porin Pesäkarhuja vastaan pelatussa ottelussa. Sunnuntainen ottelu päättyi lauantain tapaan tappioon lukemin 2-0 (7-3, 5-1), eikä pisteitä irronnut JoMan pussiin kummastakaan viikonlopun vierasottelusta.

– Kovaa peliä odotettiin ja se miten sen pystyy voittamaan, niin siihen pitää pystyä vastaamaan kovasti. Lähettiin kovan kautta purkamaan hommaa ja osittain siinä onnistuttiinkin, JoMa Naisten pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti kommentoi.

Kokoonpanoonsa muutoksia sunnuntain ottelua varten tehnyt JoMa ei päässyt kirimään kiinni kummankin jakson voittanutta Pesäkarhuja. Avausjakso kuitenkin aloitettiin lupaavasti. Tasaisissa tunnelmissa edettiin aina toisen vuoroparin loppuun asti, kun Nora Pulkkinen pääsi lyönnillään tasoittamaan tilanteeseen 1-1.

Kolmannessa vuoroparissa Pesäkarhut raivasivat tiensä johtoasemaan Susanna Puiston ja Maria Suomisen lyönnein. Joensuulaisten viimeiset onnistumiset jaksolta nähtiin kolmannen tasoittavalla, mutta Pulkkisen lyönti 4-3 tilanteeseen ei enää päästänyt vierasjoukkuetta voittoon. Neljännessä vuoroparissa Pesäkarhut pääsivät viimeistelemään tulosta kolmella lisäjuoksulla, ja jaksovoitto kirjattiin kotijoukkueelle tuloksin 7-3.

Jälkimmäisessä jaksossa ei sisäpeliä enää saatu pyörimään toivotulla tavalla. JoMan ainoa onnistuminen jäi Hanna Toivasen lyöntiin ensimmäisessä vuoroparissa. Tämä ei yksin riittänyt jaksovoittoon, ja vastustaja pääsi lyömään tilanteen jakson edetessä aina 5-1 tulokseen. Lopulta ottelu päätettiin kotijoukkueen voittoon numeroin 2-0 (7-3, 5-1).

– Isossa kuvassa taas meillä oli tietoinen tilanne, että me muutamia pelaajia lepuutetaan tässä. Vastineeksi nämä, jotka peliin tulivat, niin pelasivat kyllä ihan kelpo pelin ja 16-vuotias Veera Varonen kakkospolttajana, niin siinä näkee, että on pelinainen tulossa.

– Mutta faktat faktoina, kyllähän kentällä vastustaja oli niin kova, että hankalahan sitä on pidätellä. Kun ottaa tämän viikonlopun meiltä niin kovat vastustajat vastassa, mutta sitten taas hetkittäin pystytään vastaamaan, mutta se viimeinen silaus sieltä puuttuu, Oja-Lipasti tuumasi loppuun.

JoMa palaa kotiin tyhjin käsin, mutta pääsee seuraavan kerran taas mailan varteen keskiviikkona 21.7. klo 18.00, kun JoMan vieraaksi Kerubi Stadionille saapuu Siilinjärven Pesis. Liput otteluun on ostettavissa Ticketmasterista.