JoMa nappasi kolme pistettä kotiin – ”Tämmöinen hyvä perusesitys meiltä”

JoMan ja Roihuttarien esitys Bolt Stadionilla kääntyi kotijoukkueelle lukemin 2–0 (3–2, 5–0).

JoMa ja Roihuttaret kohtasivat Bolt Stadionilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella. JoMa onnistui putsaamaan palkintopöydän ja nappasi päivän ottelusta puhtaat kolme pistettä kotiin numeroin 2–0 (3–2, 5–0).

Ensimmäisen jakson alku oli nihkeää. Roihuttarien yllätysotto toi ensimmäiset pinnat vastustajalle toisella vuorolla, kun kotiin juoksi Ella Reiman Vilma Mäkelän mailasta. Samaan vuoroon Viivi Keränen iski Mäkelän kotiin, jättäen kotijoukkueen tukaliin 0–2 tappiolukemiin.

– Meidän eka jakso oli kyllä, en tiedä oliko se sitten hermostunutta vai mitä se oli, mutta ei oikein saatu sitä hanskaan millään, mutta kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, että saatiin käännettyä se, tuumasi JoMa Naisten kapteeni Marianne Roiha.

Tilannetta korjaamaan lähdettiin jälkimmäiseen vuoroon. Kahden palon ajolähtöön lyömään asettunut Maria Kaakinen onnistui yhteen lyöntivuoroon tekemään kaksi juoksua ja tilit oli tasattu. Jakson viimeisteli vielä Hanna Toivanen yhdellä lisäpinnalla kolmannessa parissa, ja lopulliset jaksovoiton numerot olivat 3–2.

– Ekan jakson sisäpeli oli meiltä rauhatonta ja hätäistä. Se jäi parannettavaa ja toisaalta tuohon vastustajan ykköskärkeen piti päästä paremmin kiinni. Siellä oli ottamattomiakin lyöntejä, mutta oli selkeästi myös syvyyspelivirheitä, JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen arvioi.

– Tavoitteena oli, että kakkoskärki tekee molemmilla jaksoilla vähintään yhden takasen ja ekalla jaksolla tekikin äärettömän tärkeän, mistä Maria löi ne kaksi juoksua sitten niin onnistumisia sillä tavalla paljon.

Toiseen jaksoon JoMa siirtyi nopeasti 1–0-johtoon, kun kolmospesään suunnattu paloyritys kääntyi harhaheitoksi, ja Johanna Pirskanen pinkaisi kotiin. Onnistumiset ruokkivat toisiaan, ja perään Nelli Huotari, Maria Kaakinen ja Oona Majoinen kukin napsi pinnoja tauluun, siivittäen JoMan 4–0-johtoon. Toistuvasti tyrehtyneet vastustajan yritykset sisävuorossa eivät tuoneet helsinkiläisille tasoitusta. Lopuksi Nelli Huotari kotiutti vielä kolmanteen vuoroon Veera Varosen, ja takoi taululle jakson lopulliset 5–0 lukemat.

– Toinen jakso sitten alkoi vähän olla jo sinne päin, tuli sielläkin jotain ihmeellisyyksiä. Ei saatu koko pelissä oikein vastustajan kärkeä kiinni, mutta saatiin takasta puolustaa ja sitä puolustettiin aika hienosti, Roiha iloitsi.

– Minun mielestä peli meni hyvin pitkälti sen mukaan, miten me haluttiin tämän pelin menevän. Oli muutamia teemoja isossa kuvassa, että pitää tehdä kolme tai enemmän per jakso ja päästää vähemmän kuin 3, niin otetaan täydet pinnat ja se toteutui, Jurvakainen tiivisti.

– Ulkopeliin liittyen tavoitteena oli, että sallitaan maksimissaan yhden palon ajoja, kunhan saadaan vähintään yksi palo alle ajolähtöön, niin todennäköisesti voitetaan peli niin.

JoMan neljän kotipelin otteluputkesta kaksi peliä on pelattu. Molemmista otteluista JoMa on haalinut tilipussiinsa yhteensä viisi pistettä.

– Tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Tämmöinen hyvä perusesitys meiltä, Jurvakainen päätti.

Seuraavan kerran JoMa Naiset saavat vieraita Bolt Stadionille Tampereelta, kun Manse PP saapuu haastamaan kotijoukkueen keskiviikkona 12.7. kello 18:00. Liput otteluun ostat ennakkoon Ticketmasterista.