JoMa kaatoi Kekin jälleen! – ”Äärettömän tärkeät kolme vieraspistettä”

JoMa juhli jo toista perättäistä voittoaan KeKistä sunnuntai-iltana Kempeleessä.

Viime keskiviikkona JoMa ja KeKi ottivat yhteen joukkueiden neljästä kohtaamisesta ensimmäisen kerran. Tuolloin JoMa nappasi tuntuvilla 16 juoksulla puhtaat kolme sarjapistettä. Sunnuntaisessa revanssissa JoMa onnistui jälleen kaatamaan vastustajansa, napaten kolme pistettä lisää pottiinsa.

– Äärettömän tärkeät kolme vieraspistettä. Kempele on monesti hankala paikka pelata, kuten tänäänkin, kun kotijoukkue paransi selkeästi keskiviikosta ja pelasi rohkeasti omilla vahvuuksillaan, JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen tuumasi ottelun jälkeen.

Vierasottelu Kempeleellä tuotti tulosta. Heti ensimmäisessä vuoroparissa JoMa kiilasi 0–2-johtoon kapteeni Marianne Roihan kakkosluukkuun iskemästä läpilyönnistä. Toisessa vuorossa vastustaja onnistui kirimään numerot tasan, kun lyömään asettunut Hanna Lammela kotiutti Tuija Ahosen ja heti perään harhaheiton turvin kotiin paineli myös Jonna Heinula. Vuoron lopuksi Maria Kaakinen onnistui vielä kertaalleen, ja numerot jaksovoiton kera kääntyivät JoMalle 2–3.

– Pelin avaus, upealla Roihan kakkosluukkulyönnillä, mistä tuli heti pari pinnaa siihen alkuun, niin se oli hyvä startti meiltä.

Toisen jakson ensimmäinen onnistuminen nähtiin Hanna Toivasen toimesta mailan varressa toisen vuoron aloittavalla. JoMa eteni 0–1 johtoon, mutta tasoittavalla vastustaja onnistui lyömään tilanteen nopeasti tasan. Samassa vuorossa KeKi onnistui vielä kahdesti, ja jätti JoMalle kirittävää tilanteen jäädessä 3–1 numeroihin.

Kolmanteen pariin tultaessa Maria Kaakinen onnistui jälleen, ja heti perään Veera Varosen tuoma harhaheitosta tarjoutunut juoksu tasoitti tilit 3–3 tilanteeseen. Samaan vuoroon vielä juoksun lyönyt Hanna Toivanen toi JoMalle yhden pinnan lisää vahvistaen JoMan johtoasemaa.

Tasoittavalla JoMa ei antanut kavennusta vastustajalle ja viimeiseen vuoroon tultaessa Maria Kaakinen pääsi kotiuttamaan Oona Liimataisen, mikä vei joensuulaiset 3–5 johtoon. Lopulta kolme tarjolla ollutta sarjapistettä saatiin Joensuuhun lukemin 0–2 (2–3, 3–5).

– KeKillä oli raakaa lyöntipeliä ja paljon hyviä osumia repien sillä tavalla niitä pinnoja, mutta ehkä erottavana tekijänä tänään oli se, että KeKi pystyi kahdessa vuorossa lyömään tällä omalla raa’alla pelitavallaan juoksuja, mutta vastaavasti me pystyttiin siihen, että vain kaksi vuoroa jäätiin juoksuitta.

– Meillä oli hankalia vuoron alkuja tänään, ja tuli paloja allle, mutta silti pystyttiin puristamaan sieltä viiteen vuoroon juoksuja. Ehkä se kääntyy plussaksi siinä mielessä, että me voidaan tällaisella vähän heikommallakin pelillä ottaa nykyään pisteitä ja puhtaitakin voittoja.

Kuuden runkosarjaottelun jälkeen JoMalla on kasassaan kymmenen sarjapistettä.

– Parannettavaa jäi tältä päivältä paljon. Pelillisesti ei missään nimessä meiltä huippuesitys, eikä edes puhtaita papereita saada. Toissijaisia virheitä sisäpelissä tuli, kuten kopinnostopaloja ja etenemisvirheitä.

– Sellaisia kuitenkin, missä voidaan olla vielä paljon parempia, Jurvakainen päätti.

Seuraavan kerran joukkue jatkaa pistejahtiaan kotona Bolt Stadionilla keskiviikkona 31. toukokuuta. Tällöin joensuulaiset saavat vieraita Seinäjoelta. JoMan ja SMJ:n kamppailu starttaa kello 18:00.

Liput otteluun hankit Ticketmasterista!