JoMa avasi pistetilinsä yhdellä sarjapisteellä

JoMa Naisten viikonlopun vierastupla päättyi Raumalla Feran voittoon lukemin 2–1 (7–3, 1–3, 1–0).

Menneen viikonlopun JoMa on viettänyt tien päällä. Ensin joensuulaiset pysähtyivät lauantaina Porissa Pesäkarhujen vieraana, josta joukkueelle ei irronnut matkaan yhtään sarjapistettä. Tuolloin Pesäkarhut olivat vahvempia numeroin 2–0 (1–0, 7–3).

Äitienpäiväsunnuntaina joukkue matkasi Raumalle, jossa kamppailu JoMan ja Feran välillä raukesi lopulta supervuoroparissa raumalaisille lukemin 2–1 (7–3, 1–3, 1–0). Ottelusta JoMa kuitenkin avasi samalla pistetilinsä yhdellä sarjapisteellä.

– Pistetili aukesi - hurja ottelu Raumalla, jossa paljon erilaisia tunteita sekä vauhtia. Melkoinen ralli, JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen tiivisti.

Ensimmäiseltä jaksolta ei vauhtia tai tilanteita puuttunut. Ottelun avauslyönnin onnistui tekemään Feran Henna Suominen, joka onnistui vielä toistamiseen toisesss vuoroparissaa viemään pelin 3–3 tasatilanteeseen. Jakson onnistujina mailan varressa nähtiin JoMan puolesta Maria Kaakinen ja Nelli Huotari.

– Ensimmäisellä jaksolla astuttiin hivenen miinaan, mikä Raumalla usein on, että paikallinen joukkue pelaa kovalla tunnelatauksella, jopa on koko ajan siellä lähellä ylikierroksia. Yleisö elää mukana vahvasti ja peli on melkoista sekamelskaa. Tänään lähdettiin siihen vähän liiaksi mukaan ja se pelaaminen ei sopinut meille. Oma ulkopelin tempo karkasi väärissä kohdissa liian kovaksi ja jäi palon paikkoja paljon käyttämättä.

– Täytyy kuitenkin sanoa, että ekalla jaksolla molemmat joukkueet löivät äärettömän hienoja lyöntejä, oli kyllä upea naisten superin jakso ja koko pelikin. Tarjosi kyllä pesäpalloviihdettä ja oli hieno olla mukana.

Kolmanteen vuoropariin tultaessa ei joensuulaisilta nähty vastausta tasatilanteeseen ja vastustaja pääsi kuromaan eroa entisestään tasoittavalla vuorollaan. Sama tilanne toistui JoMan osalta myös neljännellä vuorolla ja näin ollen Fera vei ensimäisen jakson lukemin 7–3.

– Toiselle jaksolle tehtiin selvä muutos tunnetilassa, että rauhoitettiin pelin tempo ihan nollaan ja sellainen kaikenlainen aggressiivinen hyökkääminen ja rähjääminen jätettiin pois ja oltiin ennemminkin lupsakka karjalaisjoukkue.

– Vastustaja ei saanut meistä sitä tanssiparia, jota ehkä halusi. Heidän peli otti myös siinä askeleen alaspäin, joten se oli onnistunut muutos joukkueelta ja varmasti tae sille, että me saatiin sarjapiste siltä jaksolta mukaan.

Toisen jakson 1–3 lukemat takasivatkin joensuulaisille kauden ensimmäisen sarjapisteen. Ottelu eteni tasatilanteesta supervuoropariin.

– Supervuoroparissa tehtiin paloton ajolähtötilanne kärjestä ja päästiin lyömään hyvä lyöntimäärä takatilanteeseen. Fera kesti hyvin ulkopelissä meidän rynnistyksen, ja pääsi itse samanlaisesta tilanteesta lyömään sen yhden juoksun, josta syystä Rauma oli tänään vahvempi ja ansaitsi toisen pisteen.

Lopulta supervuorossa voittoon venyi Fera numeroin 2–1 (7–3, 1–3, 1–0). Kaikkiaan kolmen ottelun jälkeen Joensuulla on kasassa yksi sarjapiste.

– Se on tietysti pisteissä vähän, mutta pelillisesti siellä on ollut paljon hyviä juttuja. Pitää muistaa, että meillä on ollut kolme äärettömän hyvää vierasjoukkuetta vastassa, jotka ovat kotikentällään kovia.

–Yksi piste tästä, niin tämän ottelun osalta on ihan mukiin menevä saavutus.

Loukkaantumisiltakaan ei tällä kertaa ottelussa vältytty. Sini Haatajan loukkaantuminen säikäytti ottelun toisessa jaksossa, jossa Haataja sai osuman pallosta syöksytilanteessa kasvoihinsa. Haavoittumisen seurauksena pelaaja lähetettiin tarkistettavaksi terveyskeskukseen. Pelinjohtaja Jurvakaisen mukaan kuitenkin tilanne näyttää Haatajan osalta toistaiseksi vakaalta. Haatajan tilalle ulkopeliin vaihdettiin jokeripaidassa pelannut Maria Kaakinen.

– Äärimmäisen harmittava tilanne, joita onneksi pesiksessä aika vähän sattuu. Vaikuttaa kuitenkin Sinin osalta, ettei suurempaa hätää ole. Seuraamme tilannetta.

Seuraavan kerran JoMa nähdään kotikentällä ensi lauantaina 20.5.2023 kello 17:00, jolloin vastustajaksi saapuu Haminan Palloilijat.

– Seuraavaksi on kalenterissa enemmän kotipelejä ja omia päävastustajia, niin uskon, että kun peruspeli saadaan kestämään ja löydetään se oikea tunnetila, niin parin viikon päästä voi se pistetili olla hyvin eri näköinen, Jurvakainen päätti.