Hyvä ulkopeli piti Roihuttaret aisoissa – "Kyllä aika tärkeät kolme pistettä saatiin"

Ennakossa puhuttu pelisuunnitelman toteutus piti Roihuttarien ykköskärjen aisoissa ja varmisti JoMalle arvokkaan kolmen pisteen voiton lukemin 2–0 (4-1, 3-1).

Joensuun maila otti tärkeän kolmen pisteen kotivoiton Roihuttarista. Tämä voitto tarkoitti myös sitä, että JoMa kasvatti kaulaa samoista sijoista taisteleviin Pesäkarhuihin sekä Kirittäriin. Ensimmäisen jakson ratkaisuhetket nähtiin kolmannen lopettavalla, kun Nelli Huotari löi komeasti pallon läpi kakkosluukusta ja nosti JoMan kolmen juoksun johtoon. Tästä Roihuttaret ei enää toipunut ja jakso voitto punapaidoille lukemin 4-1.

JoMa toteutti pelisuunnitelmansa täydellisesti iskemällä kapuloita rattaisiin Roihuttarien ykköskärkeä vastaan. Toisella jaksolla se piti pitkään vastustajan nollilla eikä päästänyt sitä mukaan otteluun.

- Kyllä aika tärkeät kolme pistettä saatiin, ja jos nyt pelistä jotakin sanoisin niin ulkona pelattiin aika hyvin. En ole nyt tilastoja vielä nähnyt, mutta veikkaan että ainakin numerot yksi ja kaksi saatiin ihan hyvin vastustajalta kiinni.

- Sisäpelissä sattui ja tapahtui vähän kaikenlaista, mutta kuitenkin laajalla rintamalla onnistumisia. Koviin paikkoihin tehtiin pinnat ja vähän niin kuin kuoletettiin vastustajan peli, Veera Varonen kommentoi.

Runkosarja alkaa vetää viimeisiään. Tulossa tiukka kolmen ottelun päätösviikko, johon joukkue lähtee tavoittelemaan paikkaa kuuden sakissa. Sarjasijoituksen osalta moni asia on vielä auki, mutta kaikki on JoMan omissa käsissä.

- On kova päättävä viikko tulossa. En epäile hetkeäkään, etteikö pysty pystyttäisi sieltä pisteitä ottamaan. Päättävästi siis ensi viikkoon ja kaikki on vielä omissa käsissä Runkosarja sijoituksen suhteen, Varonen kertoo innostuneena.

Joukkue aloittaa runkosarjan päätösviikonsa maanantaina Seinäjoella. Ja seuraavan kerran Bolt stadionilla pelataan torstaina 1. elokuuta, jolloin vastaan tulee runkosarjan voitosta taisteleva Virkiä. Runkosarja päätetään kotona kotiottelulla Kirittäriä vastaan.

ottelun kuvakooste

Business joensuu -lehdistötilaisuus