Hallikausi pakettiin komealla voitolla

JoMa Naiset oli talvikauden viimeisessä hallipelissä vahva kotijoukkue.

Joensuun Mailan naisten joukkue paketoi hallipelikauden varmalla kotivoitolla Kajaanin Pallokerhosta lukemin 2–0 (6–0, 2–1). Kotijoukkue oli erityisen vahva ulkopelissä ja myös sisällä saatiin onnistumisia laajalla rintamalla.

– Tämä oli mukava tapa paketoida hallikausi, summasi pelinjohtaja Arttu Jurvakainen.

JoMa vei kolmostilanteet nimiinsä 16–4. Lukkari Veera Toikan johdolla punaisten ulkopeli oli erinomaista.

– Olen todella tyytyväinen ulkopeliimme. Erittäin ehjä suoritus räpylässä ja selvästi meidän paras ulkopeliesitys tällä hallikaudella. Ensimmäisellä jaksolla annoimme kaksi takatilannetta ja toisella yhden, josta lipsahti vielä jatkotilanne, eli yhteensä kaksi takasta myös toisella.

– Emme tehneet tänään juurikaan räpylävirheitä. Paitsi että käytimme palon paikat, niin ylipäätään ilmaisia pesävälejä ja lapsuksia tuli tänään todella vähän. Ulkona oli hyvää puhetta ja muutenkin hyvää yhteispeliä.

Sisäpelissä Marianne Roiha kotiutti ensimmäisessä vuorossa Johanna Pirskasen ja kolmannessa Hanna Toivanen löi Sini Suihkon kotipesään. Neljännessä vuorossa Toivanen, Pinja Arbelius, Noora Pasi ja Oona Liimatainen löivät yksittäisillä pinnoilla neljä juoksua.

– Ykköskeula teki tänään hyvin tilannetta ja sen lisäksi kakkoskeulasta tuli ainakin yksi erittäin tärkeä juoksu ja jatkotilanteesta lisää onnistumisia. Noora Pasi ja Oona Liimatainen eivät kanna meillä yleensä kotiutusvastuuta, mutta nyt heillekin tuli onnistumiset ja lyödyt juoksut.

Toisella jaksolla Roiha (2/1) ja Toivanen (3/0) löivät yhden pinnan kumpainenkin.

– Se lämmittää, että teimme tulosta monella eri tavalla. Kaikkinensa sisäpelistä jäi kuitenkin hieman kaksijakoinen fiilis, sillä pelasimme välillä hyviä vuoroja, mutta mukana oli muutama huonokin vuoropari.

– Saimme hyvää tietoa siitä, mitä asioita sisäpelissä täytyy vielä terävöittää. Siinäkin mielessä, vaikka emme vieläkään saaneet ihan ehjää 8-vuoroista, niin peli jätti positiivisen maun.

Etenemispuolella Pirskanen ja Liinu Turpela toivat ottelussa kaksi juoksua. Pirskanen myös paineli kentälle 100%:n tehoilla.

Seuraavaksi JoMa Naiset suuntaa Espanjaan harjoitusleirillä. Toukokuun alussa joukkue pelaa kaksi harjoitusottelua Jyväskylässä ja Superpesis-kausi starttaa lauantaina 14. toukokuuta kotikentällä.