Suurten panosten sunnuntai

Sunnuntaina Bolt Stadionilla pelataan isoista panoksista, kun Joensuun Maila kohtaa Hyvinkään Tahkon. Ottelun panoksena on ei enempää eikä vähempää kuin paikka syksyn pudotuspeleihin!

Joensuun Maila kohtaa sunnuntai-iltapäivänä Hyvinkään Tahkon kauden mielenkiintoisimmassa ottelussa Bolt Stadionilla. Ottelussa panoksena on voittajalle pääsy pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikka olisi Joensuun Mailan seurahistorian ensimmäinen naisten Superpesiksessä.

– Mahtavaa, että saadaan kova päätös runkosarjalle, missä kaikki panokset ovat vielä pelissä. Urheilussa suuret panokset tuottavat suuria tunteita ja sitä kautta niitä kaikista parhaita otteluita ja mieleenpainuvimpia kokemuksia. Mahtavaa, että saamme tällaisen tähän loppuun, JoMan pelinjohtaja Arttu Jurvakainen hekumoi.

Joensuun Maila on sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä 26:lla kerätyllä sarjapisteellä. Tasapisteissä JoMan kanssa kahdeksantena on Vaasan Mailattaret yhden ottelun vähemmän pelanneena. Hyvinkään Tahko on puolestaan sarjaysinä kolme pistettä vähemmän keränneenä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Tahko pelaa toiseksi viimeisen ottelun lauantaina Kempeleessä KeKin vieraana ja tämän ottelun myötä sillä on mahdollisuus nousta tasapisteisiin JoMan ja Mailattarien kanssa.

Joensuun Maila ja Hyvinkään Tahko ovat kohdanneet kauden aikana kertaalleen vain muutama päivä ennen juhannusta. Tuolloin Tahko oli Pihkalassa parempi lukemin 1–0 (3–1, 6–6).

– Lähdemme siitä, että tämä ottelu olisi tämän kauden teemojen kaltainen peli. Eli ne asiat, joita olemme tuottaneet koko kauden ja mitä olemme halunneet tehdä ja edustaa, pitäisimme mukana. Peruspelillä lähdemme tähän viimeiseen. Ulkopelin suoritusvarmuus tulee olemaan keskiössä. Tahko elää paljon läpilyönneistä ja on Pihkalassa voittanut niillä pelejä. Meidätkin kaatoivat ennen juhannusta siellä.

Tahko liitää tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa, joista kolme viimeisintä ovat tulleet joko supervuoron tai kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Viimeisin voitto Tahkolle tuli kuluvan viikon tiistaina, kun se kaatoi kotikentällään Lapuan Virkiän.

– Tahko on viime otteluissa päässyt lyömään läpäreitä ja ottanut sitä kautta jaksovoittoja sekä ottelun voittoja. Siinä on asia numero yksi, että läpi ei kestä päästää, vaan pitää pystyä ne torjumaan. Siitä saimme hyvää harjoitusta viime viikonloppunakin, kun oli kovalyöntisiä porukoita vastassa.

Joensuun Mailan viime viikonloppu oli kaksijakoinen, kun se otti ensin upean voiton Manse PP:stä lauantaina Tampereella, mutta heti perään sunnuntaina Pöytyän Urheilijat oli parempi kotikentällään supervuoron jälkeen.

– Juoksuja pitää tietysti pesiksessä tehdä ja meillä on viime aikoina kotiutusosasto onnistunut mukavasti. Heidän kanssaan minulla on luotto, että hyviä asioita tapahtuu myös sunnuntaina.

– Kovassa paikassa katseet kääntyvät johtaviin pelaajiin ja heistä yhden mainitakseni, niin Marianne Roiha joukkueen kapteenina ja kokemusta edustavana on isossa roolissa sekä sisällä että ulkona. Häntä ja hänen esimerkkiään kannattaa sunnuntaina seurata.

Ottelu käynnistyy sunnuntaina klo 17.00 ja portit aukeavat tuntia aiemmin. Otteluun S-etukorttia portilla näyttämällä kaksi yhden hinnalla ja liput ennakkoon saa totutusti edullisemmin Ticketmasterista.

– Mielenkiintoinen ottelu tulossa ja toivottavasti saamme yleisöä paikalle. Pelataan hyvä peli ja sitä kautta napataan seurahistorian ensimmäinen pudotuspelipaikka, Jurvakainen päättää.