Runkosarjan viimeiselle vieraskiertueelle pisteiden hakuun

Joensuun Maila kohtaa lauantaina vierasottelussa Manse PP:n Tampereella. JoMa Naiset hakee revanssia heinäkuun puolivälissä koettuun kotitappioon. Sunnuntaina puolestaan vastassa on Pöytyän Urheilijat.

– Vuoden viimeinen kauden monista tuplareissuista. Hirmu tärkeitä kaikki kolme jäljellä olevaa runkosarjamatsia. Pisteitä ehdottomasti tarvitaan. Siellä on hyvässä nosteessa olleet Tahko ja Kempele meidän alapuolellamme. Pisteitä tarvitaan turvataksemme seurahistorian ensimmäisen pudotuspelipaikan, pelinjohtaja Arttu Jurvakainen kommentoi.

Joensuun Mailan runkosarja on viimeisiä silauksia vaille valmis, kun edessä on enää kolme kamppailua. Viikonloppuna joukkue pelaa näistä kaksi vieraissa, kun ensin lauantaina vastassa on Manse PP ja sunnuntaina puolestaan Pöytyän Urheilijat.

JoMa Naiset kohtasivat Manse PP:n kotoisella Bolt Stadionilla heinäkuun puolivälissä ja tuolla kertaa tamperelaiset olivat parempia 0–1 lukemin. Ensimmäinen jakso tasattiin lukemiin 5–5, mutta toisella jaksolla Manse PP jätti Joensuun Mailan tylysti nollille ja voitti jakson lukemin 0–4.

Manse PP on vahvassa iskussa ja johtaa runkosarjaa viiden pisteen etumatkalla Porin Pesäkarhuihin, kun vain muutama ottelu on runkosarjaa jäljellä. Joensuun Maila puolestaan kamppailee kynsin ja hampain pääsystä pudotuspeleihin sijalla kahdeksan.

Joensuun Maila on kerännyt kauden aikana 21:ssä ottelussa 22 pistettä ja takaa hengittää sijalla yhdeksän Hyvinkään Tahko 19:llä pisteellä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

– Pelithän ovat hyvin erilaisia. Manse kuuluu ehdottomasti mestarisuosikkeihin ja sen sijaan Pöytyä on ollut alakastissa, mutta on joukkueissa myös yhteistä. Molemmat ovat sisäpelissä vaarallisia joukkueita. Manse tietysti sarjan ylivoimaisesti tulivoimaisin joukkue ja monenlaisia ennätyksiä ainakin lähellä rikkoa tällä kaudella.

– Teema meillä varmasti onkin, että pidetään historian kirjat toistaiseksi kiinni ja ykköstykit ahtaalla. Pyritään sitä kautta ehkäisemään heidän sisäpelinsä tämän kauden riemukulkua.

Pöytyän Urheilijat puolestaan löytyy sarjataulukosta sijalta 11, 15:llä kerätyllä pisteellä. Joensuun Maila kohtasi Pöytyän Urheilijat kotikentällä muutama viikko sitten ja nappasi yli kolmetuntiseksi venähtäneessä kamppailussa voiton kotiutuslyöntikilpailussa.

– Myös Pöytyä pystyy sisäpelissä pisteiden tekoon. Heidän tilanteenrakentelussansa on useita vasurilyöjiä, jotka lyövät laadukkaasti vaihtotilanteissa ja ovat rakennelleet tilannetta hyvällä prosentilla. Kotiottelusta muistetaan, että toisella jaksolla, kun pikkaisen laskettiin palloa pusikkoon, niin saivat hyvän hurmoksen päälle ja monikin löi erinomaisesti palloa. Tarkkana pitää olla räpylässä molemmissa otteluissa.

Joensuun Maila kohtasi maanantaina sarjakakkosen Porin Pesäkarhut ja kiusasi runkosarjavoittoa tavoittelevaa joukkuetta varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Tiukka jakso päättyi lopulta Porin voittoon yhden juoksun erolla.

– Iso teema tuleekin olemaan se, että Poria vastaan saimme peli-identiteetistämme ja tunnetilasta kiinni. Olimme varsinkin ensimmäisellä jaksolla lähellä sitä, mitä olemme parhaimmillamme tällä kaudella räpylässä olleet. Siitä haluamme ehdottomasti jatkaa, että ulkopeli kestää kaksi peräkkäistä ottelua, jossa vahvat sisäpelijoukkueet vastassa.

– Kotiuttajamme sai vuoden parhaan pelinsä Poria vastaan. Ensimmäisellä jaksolla ilahduttavat onnistumiset sekä Pinja Arbeliukselta että Hanna Toivaselta jokeripaidassa. Siitä on hyvä fiilis jatkaa. Osoittelevat nyt niitä heräämisen merkkejä, mitä on varmasti odoteltukin ja odottavat itseltäänkin.