Kova testi: Virkiä vierailee Bolt Stadionilla

JoMan ulkopeli pääsee lauantaina todelliseen testiin, kun Lapuan Virkiä marssittaa tykkinsä Boltille.

Bolt Stadionilla on lauantaina naisten Superpesiksen vuoro: JoMa emännöi sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvaa Lapuan Virkiää kello 17.00 alkavassa ottelussa.

– Lapua nostaa pelin vaatimustason korkealle. Kyseessä on huippujoukkue, joka on varsinkin sisäpelissä todella laadukas porukka, JoMan pelinjohtaja Arttu Jurvakainen sanoo.

– Edellisessä ottelussa Virkiällä oli kaksi isoa poissaoloa, kun Kaisaleena Saukko ja Iina Lehtinen olivat sivussa. Saapa nähdä, millaisella ryhmällä he saapuvat Joensuuhun. Jos molemmat ovat edelleen pois, tekee se jonkinlaisen loven heidän sisäpeliinsä. On siellä silti huipputason laatua Janette Lepistön johdolla.

JoMan ulkopeli on toiminut kaudella pääosin erittäin hyvin, ja nyt sitä testataan taas toden teolla. Edellisessä ottelussa KeKiä vastaan JoMa joutui urakoimaan poikkeavalla koosteella, kun molemmat lukkarit Veera Toikka ja Marianne Sivonen olivat sairastuvalla.

– Saamme normalisoitua ulkopelimme, kun Toikka palaa taas kokoonpanoon. Muutenkin meillä on ulkopelissä teemana kasvojenpesu, koska olemme pelanneet kaksi peliä normaalia heikommin.

– Haluamme lopettaa heikon jakson lyhyeen ja pelata taas laadukkaan ulkopeliottelun. Perustekeminen kovalle tasolle, pallot kohdalta kiinni ja laadukasta heittämistä, Jurvakainen luettelee.

JoMa on sarjataulukossa seitsemäntenä, Virkiä neljäntenä.

– Lapua on huippujoukkue myös ulkona, eli meidän sisäpelinkin vaade on lauantaina korkealla. Tuomme Liinu Turpelan takaisin ykköskärjen pelintekijäksi ja Marianne Roiha jatkaa enemmän kotiutuspuolella.

– Yritämme leventää kotiutusvastuuta ja saada sitä kautta onnistumisia.

Kotiottelu on JoMa naisten kolmanneksi viimeinen runkosarjassa. Sen jälkeen edessä on vielä heti tulevana maanantaina Porin Pesäkarhujen ja runkosarjan päätöskierroksella Hyvinkään Tahkon vierailu.