Kesäkuun viimeinen ottelu pelataan tiistaina Pesäkarhuja vastaan

Kesäkuun päättää JoMa Naisten ottelu Porin Pesäkarhuja vastaan tiistaina 22.6. klo 18.00 alkaen.

Lauantaina selvästi peliään parantanut JoMa Naiset joutui tyytymään kehityksestään huolimatta tappioon, kun Hyvinkään Tahko vei ottelun voiton numeroin 1-2 (5-1, 3-7, 1-1, 1-2).

– Tahko-peli oli meiltä jo selkeästi parempaa peliä, kuin nuo kaksi aiempaa. Ekan jakson lopussa oltiin tylyjä, ja kunniaa kakkoskärjelle, joka Nora Pulkkisen johdolla paineli juoksutiliä auki ja saatiin jo vähä hurlumheitäkin Johanna Pirskasen ja Senna Surakan säestyksellä, Jenna Siira kertasi lauantain ottelun tilanteita.

Samalla JoMa avasi pistetilinsä yhdellä avauspisteellä. Seuraava mahdollisuus kartuttaa pisteitä aukeaa tiistaina, kun Pesäkarhut astelevat Kerubi Stadionille haastamaan kotijoukkueen.

– Pesäkarhut ovat kestomenestyjä. Joukkueessa on laadukkaita pelaajia, niin ulko- ja sisäpelissä, eikä sovi unohtaa viime vuoden lyöjäkuningatarta Susanna Puistoa.

– Miesten 2. pelinjohtaja Sami Österlundin siirtyessä tänne, pelinjohto koki uudistuksia Pesäkarhuissa, mutta ei varmasti ole Jarkko Pokela huono mies jatkamaan Samin työtä. Pori ei myöskään ole hirveästi muuttunut viime vuodesta, joten senkin puolesta kova joukkue on odotettavissa.

Pesäkarhut pitävät tällä hetkellä toista sijaa 14 sarjapisteellään, eikä joukkue ole toistaiseksi kärsinyt viidestä pelatusta ottelustaan yhtään tappiota.

– Räpylässä pitää saada kesän paras peli aikaiseksi. Kun 0-tilanne saadaan Porille vaikeaksi, ja kärjestä etenijöitä huippuvaihtajien edestä pois, ollaan vahvoilla.

– Myös takatilanteen puolustaminen nousee tärkeään rooliin. Sisäpelissä pitää saada peräkkäisiä onnistumisia aikaiseksi, sekä pystyä tylyihin ratkaisuihin.

JoMa lähtee kovasta vastustajasta huolimatta tavoittelemaan lisää pisteitä kotiin. Kärkijoukkueiden ollessa vastassa, täytyy pelitaktiikan olla täsmällisesti hiottu tulevaa ottelua varten.

– Kärkijoukkueita vastaan olemme asettaneet tavoitteeksi, että supervuoroon pitää peli saada. Kun pelataan supervuoroparia tai kotiutuslyöntikisaa, voi peli kääntyä kummalle vain. Toisaalta kevään Manse-peli antoi viitteitä siitä, että kärkijengejä vastaan pystytään puhtaaseenkin voittoon, Siira tuumasi loppuun.

Tiistainen hellepäivä huipentuu illan matsiin JoMa Naisten ja Pesäkarhujen välillä Kerubi Stadionilla klo 18.00 alkaen. Osta liput otteluun ennakkoon täältä.