Kauden ensimmäisessä vierasottelussa vastassa Kirittäret – ”Avauspelistä otetaan mukaan intoa täynnä oleva ja luottavainen fiilis.”

Ensimmäinen vierasottelu Jyväskylään Kirittärien vieraaksi lupaa tiukkaa kamppailua. Torstaina otettu avausvoitto loi pelaajille luottamusta omaan peliin.

JoMa matkaa äitienpäivä sunnuntaina Jyväskylään Kirittärien vieraaksi. Kauden avauksessa pistepotti kasvoi kolmella pisteellä, kun Hyvinkään Tahko kaatui Bolt Stadionilla lukemin 2-0 (3-2, 14-1). Etenkin toisen jakson juoksuiloittelu tarjosi monelle pelaajalle tärkeitä onnistumisia heti kauden alkuun.

Viime vuosina rutkasti uusiutunut Kirittäret on rankattu ennakoissa taistelemaan kärkisijoista tänäkin vuonna.

- Varmasti hyvä ja tiukka matsi tulossa, mukava päästä sellaista pelaamaan, Pelinjohtaja Tommi Luostarinen ennakoi.

Kirittäret avasi kautensa JoMan tapaan kolmen pisteen voitolla, kun se vieraili Roihuvuoressa ja kukisti Roihuttaret lukemin 0-2 (4-5, 3-4). JoMan edellisessä ottelussa hyvin kestänyt ulkopeli on tärkeässä roolissa tässäkin kamppailussa.

- Kirittäret vastustajana on juoksuvoimainen joukkue ja se meidän on otettava ulkopelissä huomioon, Luostarinen jatkaa.

Viimeiset neljä kautta Kirittäriä edustanut ja tärkeä palanen joukkueen peliä ollut Jutta Myllyniemi palaa innokkaana entiselle kotistadionilleen.

- Hyvillä fiiliksillä Hippokselle, siellä on vastassa hyviä kavereita ja tottakai vanha kotikenttä herättää muistoja.

Vanhan kotistadionin lisäksi äitienpäivä ottelu nostattaa pelitunnelmia.

- Odotan hyvää fiilistä, sillä viime kaudella Hippoksen kotiyleisö heräsi ihan uudella tapaa peliin mukaan uuden stadionin myötä. Odotan myös tuttuja katsomossa, erityisesti omaa äitiä!

Myllyniemi näkee, että avausottelun tapahtumat antoivat luottamusta omaan peliin sekä opettivat toimimaan paineen alla.

- Avauspelistä otetaan mukaan intoa täynnä oleva ja luottavainen fiilis. Oli hyvä, että saatiin ekalla jaksolla kokemus tiukasta väännöstä ja muistijälki siitä, että ollaan kovia myös paineen alla. Uskoisin että pelin aikana pitää pystyä reagoimaan, sillä sitä tekee myös vastustaja.

Jyväskylässä ottelu käynnistyy kello 17 alkaen ja se on seurattavissa Ruutu+ palvelussa.