Kahden vieraspelin viikonloppu

JoMa Naiset suuntaavat kohti vieraskenttiä tulevana viikonloppuna, kun vastassa on niin Hyvinkään Tahko, kuin myös Helsingin Roihu.

Meneillään olevan viikon kolmesta ottelusta yksi on takana päin, ja kaksi edessä tulevana viikonloppuna. Keskiviikkona 28.7. JoMa kohtasi Kirittäret kotikentällä. Joensuulaiset pääsivät horjuttamaan kärkivastustaja Kirittäriä vahvalla pelillään ensimmäisen jakson aikana.

Avausjakso mentiin pitkälti joensuulaisten johtoasemassa aina viimeiseen vuoropariin asti, kunnes vastustaja pääsi iskemään, ja ylsi kunnarin voimin jaksovoittoon. Lopulta toinen jakso kirjattiin myös vastustajan voitoksi ja ottelu päätettiin lukemiin 0-2 (2-4, 0-7).

– Kirittäret pelissä oli hyvää taistelua. Onnistuttiin pitämään vastustaja pitkään nollilla ensimmäisellä jaksolla. Jäi tietysti harmittamaan, ettei hyvästä taistelusta saatu palkintoja pisteiden muodossa, mutta siitä sisuuntuneena kohti viikonloppua, Iida Nupponen kertasi keskiviikon ottelua.

– Samalla tavalla jos jatketaan viikonloppuna niin ollaan vahvoilla!

JoMa on hyödyntänyt muutaman välipäivänsä otteluiden keskellä treenamalla tulevia koitoksia varten.

– Ollaan valmistauduttu lajitreenillä ja terävällä fysiikkatreenillä. Pyritään olemaan terävänä ja aktiivisena viikonloppuna. Lajin parissa tarkennettiin muutamia asioita niin sisäpelin kun ulkopelinkin osalta.

Kahden ottelun viikonloppu starttaa lauantaina 31.7. klo 15.00 Hyvinkään Tahkoa vastaan. Viimeksi Tahko ja JoMa kohtasivat kesäkuussa Kerubi Stadionilla. Tällöin tiukkaa vääntöä seurattiin aina kotiutuslyöntikilpailuun asti. Lopulta ottelu kääntyi vierasjoukkueelle lukemin 1-2 (5-1, 3-7, 1-1, 1-2).

– Tahkoa vastaan 0-tilannetta pitää puolustaa hyvin, jotta tilanteiden määrä saadaan pidettyä pienenä. Pihkalan avaralla kentällä myös ulkopelissä pitää olla tarkkana, jotta saadaan pidettyä pallo kenttäalueella.

Viikonloppu jatkuu Helsingissä Roihua vastaan sunnuntaina 1.8. klo 16.00. Viimeksi JoMa emännöi Henlsingin Roihua Kiteen Rantakentällä heinäkuun alussa. Tahko-ottelun tavoin tämäkin ottelu venyi jatkolle, kun tasaista peliä käytiin aina supervuoroon asti. Ratkaisevassa vuoroparissa kuitenkin kotijoukkue rynni 5-0 tulokseen ja vei kaksi pistettä kotiin ottelun lopullisten lukemien ollessa 2-1 (1-6, 3-2, 5-0).

– Helsinkiä vastaan pitää hoitaa huolellisesti kaikki perusasiat ja pelata omaa peliä. Ulkopelissä vaihtotilanteissa pitää olla tarkkana. Molemmissa peleissä sisäpelin osalta pitää luottaa omiin vahvuuksiin.

Taktiikkaansa viikonloppuun hionut JoMa lähtee tavoittelemaan tuplavoittoa. Tasaista kamppailua on varmasti luvassa molemmissa otteluissa, mutta joensuulaiset pysyvät itsevarmana tulevia koitoksia ajatellen.

– Aiemmat pelit molempia joukkueita vastaan on ratkottu supervuoroissa, joten myös viikonloppuna voi olla odotettavissa tasaisia otteluita. Peleissä on tärkeitä pisteitä jaossa, joten voittoja lähdetään hakemaan, Nupponen tiivisti.

Molemmat ottelut ovat nähtävissä Ruutu Urheilun kautta. Kannusta joensuulaiset voittoon Ruudun välityksellä!

Hyvinkään Tahko – Joensuun Maila, lauantaina 31.7. klo 15.00, Pihkalan pesäpallostadion

Helsingin Roihu – Joensuun Maila, sunnuntaina 1.8. klo 16.00, Roihuvuoren pesäpallokenttä