Kahden kovan matsin vierasreissu

Joensuun Maila matkaa torstaina Raumalle ja perjantaina suuntana on Pori.

JoMan taival naisten Superpesiksessä jatkuu kahdella huippumatsilla torstaina Raumalla ja perjantaina Porissa. JoMa taistelee tiukasti samoista sijoituksista Rauman Feran kanssa ja hallitseva Suomen mestari Porin Pesäkarhut on kova vastustaja kenelle tahansa.

Fera on ennen torstain kamppailua sarjassa videntenä 20 pisteellä, JoMa hengittää niskaan viidentenä 19 pisteellään. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Joensuussa kotivoittoon pitkän kaavan kautta 2–1 K.

– Feran kanssa pelasimme todella tiukan väännön kotona ja saimme siitä voiton. Taistelemme täysin samoista sijoituksista ja sarjataulukossa olemme vierivieressä. He kuuluvat varmasti niihin kaikista keskeisimpiin päävastustajiimme, arvioi pelinjohtaja Arttu Jurvakainen.

Raumalaisryhmä on hyvässä vireessä ja kolmen ottelun voittoputkessa, jossa se kaatoi viimeisimpänä sarjakärki Manse PP:n kotiutuslyöntikisassa.

– Raumahan on hyvin samankaltainen joukkue kuin me. He pelaavat hyvää ulkopeliä ja heillä on muutama liukas etenijä, erityisesti Aino Tanhua ja Miia Puolakka. Heillä on ollut vähän samaa kuin meillä, että kotiutuksissa on ollut joissain peleissä nihkeämpää.

Essi Kesti, Fanny Lahtinen ja Meea Lehtinenhän siellä juoksuja lyövät, eli heidät meidän pitää saada kuriin. Joensuussa oli melko vähäjuoksuinen vääntö, mutta molemmilla on sittemmin sisäpelaaminen parantunut.

Torstain Fera-pelin jälkeen Hojomatkojen bussi suuntaa kohti Poria ja perjantaina edessä on vieraspeli Pesäkarhuja vastaan.

– Tiedostamme, että tuplareissun toinen peli on aina lähtökohdallisesti hankala. Porissa on vastassa vieläpä absoluuttinen huippujoukkue, vaikka Emilia Itävalo nyt poissa onkin. Se varmasti näkyy hieman pelaamisessa, mutta heillä on joka tapauksessa leveä ja huippulaadukas materiaali.

– Lähdemme siihen peliin vääntämään yhtä jaksoa kerrallaan. Se on fyysisestikin hankalampi peli, joten meidän pitää pysyä henkisesti kiinni pelissä ja olla valmis siihen, että huippujoukkuetta vastaan meiltä vaaditaan hyviä suorituksia.

JoMa on esittänyt viime aikoina huippusuorituksia, sillä joukkue lähtee reissuun kahden maukkaan kotivoiton jälkeen. Viimeisimpänä tiistaina JoMa kaatoi Joensuussa yhden kärkijoukkueista, kun Jyväskylän Kirittäret taipui Bolt Stadionilla 1–0.

– Meillä on hyviä muistikuvia tiistailta, mutta se ei tietysti enää tuo yhtään pistettä. Meidän ulkopelimme saa viimeisen päälle kovan testin, kun vastassa on huippuetenijöitä ja muutenkin sisäpelissä todella vahva joukkue.

Rauman- ja Porin-reissu on erityinen JoMan lyöjätykki Pinja Arbeliukselle, joka ratkaisi viime kaudella Pesäkarhuille jokeripaidassa Suomen mestaruuden. Porilainen on ehtinyt pelata urallaan myös Rauman paidassa.

– Tämä on reissu, jota olen odottanut paljon. Moni onkin kysynyt, että jännittääkö, mutta ei kyllä jännitä yhtään. Enemmänkin olen vain odottanut tätä, että pääsee pelaamana vanhalla kotikentällä. Lähdetään hakemaan samoja onnistumisia kuin viime syksynä!