JoMa Naiset avaa Bolt Stadionin pesiskauden – ”Kyllä tätä on odotettukin!”

Uudistunut JoMa Naiset avaa Superpesis-kauden 2022 Bolt Stadionilla lauantaina, kun vastaan asettuu sarjanousija Vaasan Mailattaret!

Joensuun Mailan naisten joukkue koki talvikaudella muodonmuutoksen, kun pelinjohtoon nousivat Arttu Jurvakainen ja Mikael Sillanpää. Myös pelaajistossa tapahtui muutoksia, kun joukkueeseen liittyi peräti viisi uutta pelaajaa, kun muun muassa lukkari Veera Toikka ja sieppari Oona Liimatainen liityivät joukkueeseen.

– Mahtavaa päästä avaamaan kausi ja vieläpä kotimatsilla. Kyllä tätä on odotetukin! Koko joukkue on innolla lähdössä sarja-avaukseen, pelinjohtaja Arttu Jurvakainen iloitsee.

Vastaan JoMa Naiset saavat kauden avaukseen Superpesikseen kaudeksi 2022 Ykköspesiksestä nousseen Vaasan Mailattaret. Jurvakainen kuitenkin uskoo, että lauantaina nähdään kova taisto pisteistä.

– Varmasti saadaan hyvä ottelu. Ei missään nimessä tule Vaasa jäämään tänä vuonna jalkoihin, vaikka onkin Superpesiksessä uusi tulokas.

– He ovat kovalyöntinen porukka ja jos takatilanteeseen heidät päästetään, niin ovat vaarallinen vastustaja. Meidän ulkopelissämme olisi tärkeää päästä rikkomaan sitä ajoissa sekä tehdä paloja välipesille ja pitää etenijät pois pesiltä.

Vaikka Jurvakainen nostaakin Mailattaret kovaksi vastustajaksi, niin näkee hän kuitenkin myös heidän ulkopelissään heikkouksia, mihin Joensuun Maila tulee iskemään.

– Näkisin, että Vaasan heikkoudet löytyvät etenemispuolelta sekä pelin rakentelemisesta ja niissä paikoissa meidän täytyy olla tylyjä.

Joensuun Maila pelasi talvi- ja kevätkaudella kuusi ottelua, joista kaksi oli HalliSM-otteluja. Jyväskylän Kirittäret Joensuun Maila kohtasi kolmesti ja jokainen näistä päättyi tappioon kotiutuslyöntikilpailussa.

Kaksi viimeisintä harjoitusottelua päättyi JoMa Naisten voittoon, kun se kaatoi sekä Siilinjärven Pesiksen, että Kajaanin Pallokerho. Kauden kenraaliharjoitus Kirittäriä vastaan jäi torsoksi, kun ottelu jouduttiin keskeyttämään viereisen teollisuushallin tulipalon aiheuttaman savuongelman takia.

Pelinjohtaja Jurvakainen kertoo Vaasan Mailattaret yhdeksi pudotuspelipaikkaa tavoittelevan Joensuun Mailan päävastustajista.

– Omaa sisäpeliä lähdemme viemään peruskaavalla viemään läpi ja pääsemme mittaamaan, että miltä se näyttää meidän päävastustajaamme vastaan. Muut pelit olleet joko Jyväskylän Kirittäriä tai ykköspesisjoukkueita vastaan, niin on hyvä nähdä, että mitä se on todellista päävastustajaa vastaan.

– Seurattavia pelaajia vastustajan riveistä on varmasti lukkari Venla Tanhua. Hänen kanssaan meidän tulee olla tarkkana ja olla kaarella aktiivisia sekä huolellisia, ettei lyödä huonoon syöttöön ja saadaan väärät pois. Tanhua on myös innokas hakemaan pieniä, niin niissä täytyy olla laatua.

Osta liput otteluun edullisemmin ennakkoon Ticketmasterista!


Pesiskesän avajaiset Bolt Stadionilla 18. toukokuuta

Joensuun pesiskesä alkaa koko Meijän JoMan yhteisellä avaustilaisuudella.

Lue lisää

Joensuun kesä alkaa Mehtimäki LIVE:llä!

Pesäpallostadionin lavalle nousevat kesäkuussa Younghearted, Ida Paul & Kalle Lindroth, Spekti ja SANNI. Osta lippusi kesän aloitukseen Ticketmasterista!

Lue lisää