Veera Toikka: ”Superi on täyttänyt kaikki odotukseni”

Haminalaislähtöinen lukkari Veera Toikka on nauttinut debyyttikaudestaan Superpesiksessä.

– Naisten Superpesis on ollut se, mistä olen pienestä pitäen haaveillut!

– Superi on täyttänyt kaikki odotukseni ja vielä enemmän. Pelit on ollut tiukkoja ja olen niistä nauttinut todella paljon, lautasen äärellä työskentelevä Veera Toikka iloitsee.

Alun perin Haminan, Porin ja Pöytyän kautta Joensuuhun siirtynyt Toikka on nauttinut debyyttikaudestaan Superpesiksessä suuresti. Meneillään oleva kausi on tarjonnut rutkasti kokemusta ja astetta kovempia haasteita alempiin sarjatasokokemuksiin nähden.

– Jokainen asia on asteen kovempaa Superissa. Niin fyysinen, pelillinen sekä henkinen ja taktinen puoli on sarjan nimenkin mukaan Superia!

– Kauteni JoMassa on ollut erinomainen. Hurjan paljon onnistuneita asioita, kuten joukkue, harjoittelu, valmennus, oma kehitys ja paljon myös muuta.

Rutkasti taitoa jo ensimmäisenä Superpesisvuonnaan haalinut lukkari kaavailee jo uusia tavoitteita tulevaan.

– Hyvä talvikauden harjoittelu on vienyt minua lukkarina paljon eteenpäin. Ennen kaikkea intohimo pesikseen on suurempaa kuin koskaan.

– Tottakai kaikissa osa-alueissa voisi olla aina parempi ja haluankin kehittyä kokonaisvaltaisesti yhä enemmän, kuten yksittäisenä kehityskohteena vaikkapa fysiikka, jota haluan lisätä. Sitä sitten syksyn pelien jälkeen, missä nähdään minulta varmasti rohkeita suorituksia!

Vähiin käy. Runkosarjan osalta ennen pudotuspelejä JoMa Naiset saavat vielä kohdatakseen kolme vastustajaa. Pari aiempaa ottelua joukkue on jäänyt tyystin pisteittä, mutta tästä huolimatta loppukauteen jatketaan vahvoin mielin.

–Kaikkiaan kausi on ollut onnistunut ja pirteä. Pieniäkin takaiskuja on mahtunut kauteen, mutta ollaan kasvettu joukkueena hurjasti.

–Aiotaan nyt taistella itsemme pudotuspeleihin, koska sinne me joukkueena kuulutaan. Heinäkuu ei ollut meidän kuukausi, mutta elokuussa nähdään kova, taistelutahtoinen JoMa Naiset, Toikka lupaa.