Sunnuntain MyVe–JoMa-ottelu peruttu – kausi päättyy yhdeksännelle sijalle

Joensuun Mailan naisten kausi päättyy runkosarjan yhdeksänteen sijaan.

JoMan naisten runkosarjan viimeinen ottelu, sunnuntainen vierasottelu Mynämäen Vesaa vastaan on peruttu. JoMan joukkue on ollut koronatapauksen ja altistusten vuoksi karanteenissa viime viikonlopusta alkaen.

Kaikki altistuneet on testattu kahteen kertaan ja tulokset ovat olleet negatiivisia. Karanteenit olisi teoriassa voitu purkaa toisten testitulosten varmistuttua, mutta Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote suositteli silti myös sunnuntain ottelun peruuttamista.

– Yhteistyö ja vuoropuhelu soteviranomaisten sekä Pesäpalloliiton kanssa on ollut koko ajan hyvää, vaikka työmäärä ja paineet ovat kaikilla kovat. Siitä kiitokset Siun soten Jennifer Siebernsin joukkueelle ja liiton kilpailupäällikkö Timo Lammiselle sekä muille seuroille, JoMan toimitusjohtaja Matti Lindholm kommentoi.

– Joukkuekin otti asian vakavasti ja vaikka pelihalut olivat kovat, niin päätös oli lopulta joukkueen oma.

JoMan keskiviikon kotipeli Manse PP:tä vastaan sekä lauantain vieraspeli Raumalla oli peruutettu jo aiemmin. Epätasaisten pelimäärien vuoksi sarjassa on siirrytty käyttämään pistekeskiarvoa. Päätöksestä tiedotettiin Pesäpalloliiton puolesta aiemmin tällä viikolla.

JoMan kausi päättyy yhdeksänteen sijaan.

– Joukkueen puolesta harmittaa, että heidän kautensa päättyy ja tavoiteltu pudotuspelipaikka jää saavuttamatta tällä tavalla. Tässä tilanteessa pelin peruminen on kuitenkin ainoa mahdollisuus, Lindholm päätti.