Pinja Arbelius JoMaan – ”Odotan innolla saapumista uuteen seuraan”

Pinja Arbelius tulee vahvistamaan Joensuun Mailan rivejä vuoden mittaisella sopimuksella.

Porin Pesäkarhujen kasvatti Pinja Arbelius on Joensuun Mailan naisten edustusjoukkueen uusin vahvistus vuoden mittaisella sopimuksellaan.

– Odotan innolla saapumista uuteen seuraan ja uuteen joukkueeseen. Uskon uuden seuran olevan tässä kohtaa uraani paras ratkaisu kehityksen kannalta ja JoMa oli siihen paras vaihtoehto, niin pesäpallon kuin muunkin elämän kannalta, Arbelius kertoi.

Mailan varressa osaamistaan näyttänyt nuori pelaaja pelasi vahvan kuluneen kauden ja oli avainasemassa onnistuessaan ratkaisulyönnillään palauttamaan mestaruuden Poriin 19 vuoden tauon jälkeen.

– Pinjassa on potentiaalia. Hän on jo lunastanut sitä, mutta nyt pitääkin ottaa vielä yksi steppi ylöspäin. Pinja on lyönti- ja heittovoimiltaan yksi sarjan parhaimmista, Joensuun Mailan urheilutoimenjohtaja Sami Österlund kommentoi.

Arbeliuksella on takanaan 59 pelattua ottelua Superpesiksessä ja hän on lyönyt urallaan 4+79 juoksua sekä 149 kärkilyöntiä. Tavoitteet seuraavalle kaudelle ovat uudessa pelipaidassa pelaavalle Arbeliukselle jo selvät.

– Ensi kauden tavoitteeksi olen asettanut henkisen kasvun niin kentällä, mutta vielä enemmän urheilijana kentän ulkopuolellakin. Myös itseni vakiinnuttaminen Superpesiksen ulkopeliin on isossa osassa Joensuuhun tulemisessa.

Österlund uskoo Arbeliuksella olevan tärkeä rooli tulevalla kaudella naisten joukkueessa.

– Tunnetaan pitkältä ajalta ja tiedetään, mitä on mahdollisuus saada hänen pelaamisestaan. Hän voi olla käänteentekevä pelaaja tuleville kausille.

– Hienoa nähdä mihin kehitys ja ura tästä lähtee. Olen todella tyytyväinen, että päästiin sopimukseen hänen kanssaan.

Katso video!