Noora Pasi: "Meillä oli parhaimmillaan todella kova joukkue, jolla voitettiin kärkijoukkueitakin"

Kolmannen vuotensa Joensuussa pelannut Noora Pasi tiivistää kuluneen kauden onnistumiset ja epäonnistumiset.

Viime sunnuntaina 14.8. jännitettiin Bolt Stadionilla ratkaisun hetkiä. Vastassaan JoMalla oli Hyvinkään Tahko, ja ottelun palkintona paikka pudotuspeleihin. JoMa Naisten esitys jäi lopulta latteaksi ja isosti haviteltu pudotuspelipaikka tarttui Tahkolle lukemin 0-2 (0-4, 2-5).

– Harmittaa todella paljon, kun ei jatkopeleille päästy. Meidän piti olla selkeä pudotuspelijoukkue ja se oli meillä tavoitteena, joten eihän se hyvältä tunnu, Noora Pasi tuumaa viikko päätösottelun jälkeen.

– Koen kuitenkin, että sijoituksesta huolimatta joukkueemme on kehittynyt todella paljon ja meillä on oikea suunta.

Paikka pudotuspeleihin jäi lopulta kiinni parista pisteestä. Koko kauden läpi kovasti töitä paiskineella JoMalla oli tavoitteenaan nostaa sijoitustaan sarjassa. Sijoitus jäi kuitenkin kahden viime vuoden tavoin sijalle 9.

– Pudotuspelipaikka jäi kiinni yksittäisistä pisteistä, joita hävittiin liikaa pitkin kesää. Varmasti tehtiin parhaamme, mutta ei pystytty olla aina kovia kovissa paikoissa.

Ajoittain kesän mittaan JoMa sai koviakin onnistumisia. Näistä Pasi muistelee etenkin kahta mieleenpainuvaa ottelua Kirittäriä ja sarjan kärkeä Mansea vastaan.

– Peleistä Jyväskylän ja Mansen voitot olivat kovia juttuja ja tuntuivat tietysti tosi hyvältä.

– Pelasimme kuitenkin kauden pelit hyvin vaihtelevasti. Meillä oli parhaimmillaan todella kova joukkue, jolla voitettiin kärkijoukkueitakin muutamaan otteeseen. Kuitenkin tasaisuus puuttui ja hävisimme liikaa pisteitä meidän päävastustajille.

Pasin oma tulos kaudelta oli 2+3 lyötyä juoksua. Peluri kokee kehittyneensä yksilötasolla etenkin sisäpelin osalta.

– Omat kauden tavoitteet täyttyivät osittain. Varsinkin sisäpeliin sekä loppukauden pelaamiseen olen tyytyväinen ja etenemisnopeus kehittyi. Ulkopeliin liittyvät tavoitteet jäivät osittain vähän vajavaiseksi.

– Pelaaminen mailan varressa kehittyi nousujohteisesti kesän edetessäkin. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ensi kautta varten.

Lyhyen tauon jälkeen on aika kääntää katseet tulevaan syksyyn ja ensi kesään.

– Joukkueessa oli todella hyvä olla. Meillä on ollut kivaa yhdessä ja olemme tosi samanhenkisiä ihmisiä. Joukkuehenki on ollut ehdottomasti myös yksi parannus aikaisempiin kausiin nähden.

– Nyt huilataan hetki pesisjutuista ja lataillaan akkuja, kunnes pikkuhiljaa palaillaan syksyn fysiikka- ja lajiharjoitteluun takaisin ja siitä katseet kohti ensi kautta!