Naisten pelinjohtaja vaihtuu

Jouni Oja-Lipasti siirtyy Joensuun Mailasta uusien haasteiden pariin.

Joensuun Mailan naisten edustusjoukkueen pelinjohtokaksikko vaihtuu kaudeksi 2022. Päättyneen kauden pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti ja II-pelinjohtaja Sampo Nieminen siirtyvät Joensuusta uusiin ympyröihin.

Molempien sopimuksissa oli optiot myös ensi kaudesta, mutta niitä ei käytetty.

– Koko joukkue otti Jounin ja Sampon johdolla tällä kaudella harppauksia eteenpäin. Harmittavasti tavoite, eli pudotuspelipaikka, jäi pienestä kiinni, kommentoi Joensuun Mailan toimitusjohtaja Matti Lindholm.

– Seuran tavoite on selvä, eli pelata joka vuosi mitaleista myös naisten Superpesiksen puolella, mutta tämä matka on vasta alkutaipaleella. Tulevalla kaudella jatkamme kehittymistä uuden pelinjohtokaksikon voimin.

JoMa naiset sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Korona keskeytti joukkueen kauden kolme kierrosta ennen runkosarjan päättymistä.

– Ensinnäkin kiitos kaikille, jotka olivat meidän matkassa mukana menneellä kaudella. Toiseksi hatunnosto pelaajistolle, jotka tekivät ahkeran, työteliään kauden ja noudattivat valmennuksen ajatuksia ja tapaa pelata, Jouni Oja-Lipasti kommentoi.

– Opimme, teimme virheitä, olimme ahkeria ja yritimme. Lopputulos ei tällä kertaa ollut tavoitteiden mukainen, mutta elämä ja pesäpallo jatkuvat. Tämä oli minulle henkilökohtaisestikin iso vuosi monella tapaa ja kausi jää muistoihin positiivisena ajanjaksona.

Myös JoMa naisten joukkue uudistuu. Ryhmästä poistuvat jokeri Johanna Hihnala, linjapelaaja Mirka Rintamäki, etukenttäpelaaja Jenna Siira ja koppari Ida Virenius.

– Jounille, Sampolle ja poistuville pelaajille kiitos siitä, että he ovat osaltaan olleet kehittämässä JoMa naisia ja joensuulaista naispesäpalloilua eteenpäin.