Naisten kausi starttaa Fuengirolassa!

Superpesiskausi 2023 laitetaan käyntiin Aurinkorannikolta. Viidettä kertaa järjestettävä Fugepesis pelataan Fuengirolassa 22.‒23.4.2023. Otteluissa vastakkain asettuvat miesten puolelta Imatran Pallo-Veikot ja Hyvinkään Tahko. Naisten otteluparina nähdään Lapuan Virkiä ja Joensuun Maila.

Fugepesis vie ensi huhtikuussa Superpesiksen jälleen myös Espanjassa asuvien suomalaisten, paikallisten ja Suomesta matkustavien pesisfanien nähtäville. Lauantaina 22.4. pelataan naisten superpesisottelu, jossa kohtaavat kuluneella kaudella pronssille yltänyt Lapuan Virkiä ja pudotuspeleistä täpärästi pudonnut Joensuun Maila.

– Tämä on hieno juttu. Fugepesis on tietynlainen perinne pesäpallossa, että siellä kausi startataan. Saamme mukavan uuden kokemuksen joukkueen kanssa nyt virallisen sarjapelin muodossa aurinkorannikolla, kertoi JoMa naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen.

– Kävimme viime keväänä ensimmäistä kertaa harjoitusleirillä Fuengirolassa onnistuneesti. Olosuhteet ovat pesäpallolle sään puolesta erinomaiset. Tapahtuman luonne on hieno ja erilainen, niin mukavilla fiiliksillä lähdemme tällaiseen mukaan.

Sunnuntaina 23.4. nähdään miesten ottelu, jossa pelaavat Imatran Pallo-Veikot ja Hyvinkään Tahko. Molemmat ottelut alkavat paikallista aikaa kello 13.

– Syksyn yhteydenottojen perusteella Fugepesiksestä on syntymässä lajiväen yhteen kokoava tapahtuma. Reilu viisi kuukautta ja Välimerellä lyödään kausi käyntiin, kertoo tapahtuman isäntäjoukkueen Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

30 000 suomalaista aurinkorannikolla

Aurinkorannikolla eli Costa del Solin alueella asuu talvisin jopa 30 000 suomalaista. Alun perin Fugepesiksen ajatuksena on ollut, että huippupesäpalloa pääsevät seuraamaan myös Espanjassa asuvat suomalaiset.

– Jo perinteeksi muodostunut Fugepesis vie kansallislajiamme ja sen ylimmän sarjan huippupelejä myös isolle suomalaisyhteisölle toiselle puolelle Eurooppaa. Toivottavasti niin pesäpallofanit kuin ensikertalaisetkin lähtevät seuraamaan otteluita, sanoo Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet.

Matkapaketit ja liput

Aurinkorannikolla asuvien lisäksi otteluihin toivotaan mukaan runsaasti myös faneja Suomesta. Matkapaketit Fugepesikseen myy Saarikoski Travels.

– Fugepesis on vuosi vuodelta muuttunut enemmän ja enemmän pesäpalloväen yhteiseksi kauden avaustapahtumaksi. Pelaavien joukkueiden faneja on tulossa runsaasti, mutta menneenä keväänä oli hieno huomata, että paikalle oli saapunut pesisfaneja Sodankylästä Hankoon monien seurojen väreissä ja he kaikki olivat luomassa erinomaista karnevaalitunnelmaa. Saman trendin uskon jatkuvan ensi keväänä, Saarikoski Travelsin Juha Saarikoski sanoo.

Yksittäiset otteluliput tulevat myyntiin myöhemmin IPV:n verkkokauppaan ja Aurinkorannikon myyntipisteisiin sekä ottelupäivinä myös portille. Liput miesten otteluun maksavat 15 euroa, naisten otteluun on vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pesäpalloliitto, Imatran Pallo-Veikot ja Saarikoski Travels. Fugepesis-tapahtuman ottelut ovat virallisia Superpesiksen sarjapelejä. Ottelut pelataan Elolan stadionilla.

Fugepesis on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2017. Koronapandemian takia otteluiden järjestämisessä jouduttiin pitämään kaksi välivuotta, vuodet 2020 ja 2021. Keväällä 2022 ottelut keräsivät paikalle noin 2 500 katsojaa.

Matkapaketit Fugepesiksen sivuilta!