Naisten kapteenisto positiivisin mielin alkavaan kauteen

Kauden 2021 kapteenisto. Vasemmalta: Ida Virenius, Marianne Roiha ja Johanna Pirskanen.

Naisten joukkueen kapteenisto suuntaa katseensa tulevaan kauteen.

JoMa Naisten kapteenina kaudella 2021 jatkaa Marianne Roiha. Varakapteeneiksi valittiin Ida Virenius ja Johanna Pirskanen. Kapteenisto on otettu kunniasta, jonka ovat saaneet tultuaan valituiksi tulevan kauden kapteenistoon.

– Kapteenistossa toimiminen on tottakai kunnianosoitus joukkueelta, ja itse pyrin omalla asenteellani ja tavallani suhtautua tekemiseen tukemaan toisten tekemistä, kertoo Virenius.

– Itse olen ensimmäistä kertaa mukana kapteenistossa, ja on kunnia olla mukana, sillä olen tullut joukkueeseen vasta viime syksynä mukaan, tuumaa Pirskanen.

Kapteenistossa tälläkin kaudella jatkava Roiha summaa mennyttä talvikautta ja suuntaa katsetta jo tulevaan kesään.

– Talvikaudella panostettiin lajin lisäksi kovasti fysiikkatreeneihin huomioiden yksilöllisiä tarpeita. Keväällä päästiin testaamaan omaa pelitapaamme, josta saatiinkin hyviä kokemuksia, joissa täytyy tarkentaa.

– Tuleva kesä näyttäytyy melko tasaisena sarjana. Siksi jokainen peli ja piste tulee olemaan tärkeä. Joukkueen kanssa tarkemmat tavoitteet lyödään lukkoon lauantaina, mutta pudotuspeleihin olemme tähtäämässä, jatkaa Roiha.

"Kannamme JoMan lippua ylpeinä!"

Kapteeniston yhteisenä tavoitteena on saada joukkueessa pelaajien ääni kuuluviin, ja pyrkiä osittain tekemään pelaajiston ja pelinjohdon näkemysten vaihdosta saumatonta. Odotukset tulevaan kauteen ovat kaikilla positiiviset, ja joukkue on valmiina ensimmäiseen otteluunsa kesäkuun alussa.

– Mitä paremmin onnistumme rakentamaan yhdessä kapteeniston sekä kaikkien pelaajien, pelinjohdon ja muun valmennuksen kanssa yhteenkuuluvuuden tunnetta, uskon sen peilaantuvan myös suoraan tekemiseen ja sitä kautta kaudella menestymiseen, kertoo Virenius.

– Joukkueessa on hyvä meininki päällä ja jokaisissa harjoituksissa pyrimme tekemään parhaamme pelin edistämiseksi. Naispesistä viedään nyt Joensuussa kovaa vauhtia eteenpäin ja joukkueena teemme hommia työhanskat käsissä sekä kannamme JoMan lippua ylpeinä! päättää Roiha.

JoMa Naisten kauden ensimmäinen ottelu käydään keskiviikkona 2.6.2021, kun kotijoukkue matkustaa Seinäjoen Maila-Jussien vieraaksi.