Maria Kaakinen Joensuun Mailaan!

Kovalyöntinen Maria Kaakinen siirtyy JoMan naisiin kaksivuotisella sopimuksella.

Joensuun Mailan naisten edustusjoukkueen viimeinen palanen on Kempeleen Kiristä siirtyvä Maria Kaakinen, 22.

– Maria tuo tullessaan meille ennen kaikkea kotiutusvoimaa. Hän nakutteli viime kesän komeasti pinnoja Kempeleessä ja on äärimmäisen kovalyöntinen pelaaja, JoMan pelinjohtaja Arttu Jurvakainen summaa.

– Hän on sellainen pelaaja, joka ei paljoa stressaile ja jonka päätä ei huimaa. Luonne on perusiloinen ja se näkyy positiivisesti kentällä ja tekemisessä.

Kaakinen pelasi päättyneellä kaudella KeKissä kaikki 24 runkosarjaottelua, joissa hän tykitti 43 juoksua, mikä oikeutti lyöjätilaston yhdeksänteen sijaan ja oli 30% KeKin kauden kaikista juoksuista.

Pesiksen ulkopuolella Kaakinen opiskelee Joensuussa Itä-Suomen yliopistolla biologian ja maantiedon aineenopettajaksi.

– JoMa oli minulle luonteva vaihtoehto, koska opiskelen täällä, Joensuussa on erinomaiset harjoitteluolosuhteet ja JoMassa myös naisissa hyvä meininki päällä. On mukava päästä joukkueen mukaan koko talveksi ja toivon, että saan sitä myötä itsestäni myös enemmän irti, Kaakinen sanoo.

– Olen kova treenaamaan ja pyrin koko ajan kehittämään itseäni. Toivottavasti se näkyy pelikentillä. Olen myös joukkuepelaaja ja toivon, että voin omalla tekemisellä vaikuttaa joukkueen menestykseen.

Kaakisen sopimuksen myötä JoMan naisten joukkue on valmis kauteen 2023. Ryhmässä on 13 sopimuspelaajaa ja omat kasvatit Aino Koistinen ja Neea Kuronen täydentävät harjoitusringin tryout-sopimuksilla.

– Halusimme tietoisesti kaventaa viime kauden 17 pelaajan rinkiä. Nyt kasassa on nuori, laadukas ja erittäin potentiaalinen joukkue, JoMan toimitusjohtaja Matti Lindholm näkee.