Liimatainen ja Huotari Joensuun Mailaan!

Joensuun Mailan naisten edustusjoukkue saa täydennystä Kajaanista kaksin kappalein.

Oona Liimatainen, 24, ja Nelli Huotari, 16, siirtyvät Kajaanin Pallokerhosta Joensuun Mailaan. Liimataisen sopimus on yksivuotinen ja Huotarin pesti kaksivuotinen.

Uudet jomalaiset odottavat alkavaa kautta innokkain mielin. Etenkin nyt ensimmäistä kertaa naisten Superpesikseen nouseva Huotari odottaa tulevalta kaudelta paljon kehitystä nuorena pelaajana.

– Tavoitteenani on pelata ensi kesänä Superpesistä ja kehittyä kaikilla osa-alueilla. Odotan, että tulevalla kaudella hyvän treenikauden jälkeen pystymme joukkueena haastamaan myös kärkijoukkueita, Huotari sanoo.

Kajaanista pesisoppinsa ammentanut Huotari saapuu uuteen seuraan ja kaupunkiin positiivisin mielin. Viime kaudella Huotari iski naisten Ykköspesiksessä pudotuspelit mukaan lukien 19 ottelussa 2+25 juoksua, toi 12 pinnaa ja löi yhteensä 83 kärkilyöntiä.

– Fiilikset ovat erittäin hyvät sopimuksesta. Uudelle seuralle tuon nuoren ja tavoitteellisen pelaajan, joka tykkää pitää kentällä hauskaa ja näyttää sen myös muille!

Oona Liimatainen on porilaisen pesäpallokoulun kasvatti. Kaudeksi 2020 Liimatainen siirtyi Pesäkarhuista Lapuan Virkiään ja pelasi viime kauden Huotarin tavoin Kajaanissa nykyisen JoMa-pelinjohtaja Arttu Jurvakaisen alaisuudessa.

Superpesiksessä 72 runkosarjan ottelua pelanneelle Liimataiselle siirtyminen uuteen seuraan ja takaisin Superpesikseen oli toivottu seuraava askel.

– Innokkailla ja odottavaisilla fiiliksillä lähden tulevaan kauteen. Joukkueemme on nuori ja potentiaalinen, ja Joensuun Maila organisaationa kiinnostava. Mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta JoMan paidassa, Liimatainen kommentoi.

Liimatainen on lyönyt urallaan 0+4 juoksua sekä 143 kärkilyöntiä ja tuonut 41 juoksua.

– Tavoitteenani on pelata ensi kesänä elämäni parasta pesäpalloa. Koen, että minulla on vielä iso potentiaali kehittyä pesäpalloilijana ja toivon saavani tulevalla kaudella ulosmitattua siitä mahdollisimman paljon.

Joensuun Mailan urheilutoimenjohtaja Sami Österlund uskoo molempien pelaajien tuovan joukkueeseen omia vahvuuksia ja taitoja, joka hyödyttävät koko joukkuetta.

Huotarin saaminen meille on tärkeä palanen ja samalla meidän ideologiaamme, jossa tulisi hankkia potentiaalisia käänteentekeviä pelaajia. Huotari on juuri sellainen yksilö, josta on lupa odottaa huipputason naisten Superpesis-pelaajaa.

– Oonan tunnen pitkältä ajalta Porista valmennuksen merkeissä. Hän tuo meille mukanaan kokemusta, ammattimaisuutta sekä harjoittelemisen tärkeyttä ja laadukkuutta.