Kova lyöjäkaksikko Maria Kaakinen ja Hanna Toivanen jatkavat Joensuussa 1+1 vuotisilla sopimuksilla – ”Ei me huono kaksikko olla!”

Alkukauden huippu vireessä ollut lyöjäkaksikko Maria Kaakinen ja Hanna Toivanen ovat allekirjoittaneet jatkosopimukset Joensuun Mailan kanssa. Kuuden pelatun ottelun jälkeen kaksikko löytyy Superpesiksen lyötyjen listalta sijoilta yksi ja neljä.

Viime kesänä 24-vuotias Kaakinen oli koko naisten Superpesiksen lyöjätilaston 3. tehoilla 2+54. Nyt jo kauden alkuun tehot 1+19 nakuttanut Kaakinen on iloinen, että voi jatkaa pelaamista Joensuussa.

- Tosi kivat fiilikset sopimuksesta. Päätös jatkamisesta JoMassa ei ollut vaikea. Täällä hommat toimii ja on mahtavat harjoitusolosuhteet. Joukkueessa on ollut hyvä olla alusta asti ja nyt tuntuu, et ollaan koko ajan vielä enemmän joukkue.

Kaakisella on katse jo tulevassa. Tavoitteet tälle kaudelle joukkueella ovat selkeät.

- Ollaan hyvin nälkäinen ja urheilullinen joukkue. Olisi ihan mahdottoman siistiä päästä tällä porukalla pitkälle! Innolla odotan myös ensi kesää, että päästään taas kehittymään niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

Viinijärven kasvatti Toivanen on viihtynyt Joensuussa pitkän tovin. Toivanen on ollut mukana nostamassa naisten joukkuetta Suomensarjasta aina Superpesikseen asti.

- Nyt kun olen ollut mukana nostamassa JoMaa ensin ykköspesikseen ja sitten Superiin, ja nähnyt naispesiksen toiminnan kehittymisen täällä Joensuussa uskon, että täällä on tulevaisuudessa mahdollisuudet pelata mitalipelejä. Mikä olisikaan hienompaa, kun päästä kaikkien näitten vuosien jälkeen juhlimaan JoMan historian ensimmäistä mitalia! Innostunein ja odottavaisin mielin siis kohti tulevaa!

Paljon kehutut urheilijan olosuhteet saavat kiitosta myös Toivaselta.

- Hyvät fiilikset tottakai jatkosopimuksesta! Jatkopäätös syntyi lopulta todella nopeasti ja helposti, sillä täällä on hommat aina toiminut hienosti, valmennus on huippuluokkaa ja harjoitus- ja peliolosuhteen on viimeisen päälle kunnossa. Mahtavien ihmisten kanssa saa jatkaa hommia myös tulevaisuudessa!

Joukkueen runko sen kun vahvistuu tulevaa ajatellen. Super-JoMa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Joni Nousiainen näkee tilanteen erittäin tärkeänä joukkueen pelin kehittämisen kannalta.

- Hanna ja Maria ovat ottaneet isoja kehitysaskelia viime vuosina ja ovat elintärkeässä roolissa joukkueessa. Nyt solmittujen sopimusten myötä tiedämme, että meillä on jatkossakin pesunkestävä lyöjäkaksikko mahdollistamassa pärjäämistä ketä tahansa joukkuetta vastaan. On myös tärkeää, että meillä on tässä vaiheessa iso osa tulevien vuosien joukkuetta koossa, ja täten saamme rauhassa keskittyä pelin kehittämiseen.


​​​​​​​JoMa naiset sopimustilanne 27.5.2024:

Pelaajat

Veera Toikka 2025 + 2026

Noora Pasi 2025 + 2026

Maria Kaakinen 2025 + 2026

Hanna Toivanen 2025 + 2026

Aino Koistinen 2025

Tiia-Mari Veikanmaa 2025

Oona Majoinen 2025

Veera Varonen 2025

Jutta Myllyniemi 2025

Hertta Härkönen 2025

Nelli Huotari 2024 + 2025

Oona Liimatainen 2024 + 2025

Marianne Sivonen 2024 + 2025

Kaisa Viitala 2024 + 2025

Iida Nupponen 2024

Marianne Roiha 2024

Pelinjohto/valmennus

Tommi Luostarinen 2025

Susanna Puisto 2025

Laura Jehkonen 2024

Katso sopimusvideo!