Kova kolmikko jatkaa kaksi vuotta!

Noora Pasi, Veera Toikka ja Hanna Toivanen jatkavat punapaidassa ainakin syksyyn 2024 asti.

Bolt Stadionilla saadaan nauttia Noora Pasin (20 vuotta), Veera Toikan (20) ja Hanna Toivasen (21) otteista myös kahden tulevan kauden ajan. Kolmikko allekirjoitti suorat kaksivuotiset sopimukset.

JoMan ulkopelin ykköslukko Veera Toikka siirtyi Joensuuhun vuosi sitten ja pelasi erinomaisen debyyttikauden lukkarin tontilla naisten Superpesiksessä. JoMa päästi päättyneellä kaudella sarjassa kuudenneksi vähiten juoksuja.

– Veera tuli ryminällä sisään Superiin. Hän pelasi lautasen ääressä todella vahvan kauden ja väläytteli voittavia suorituksia. On mielenkiintoista nähdä kuinka korkealle hän pystyy vielä oman tasonsa hilaamaan, kun saa lisää vuosia alle, JoMan pelinjohtaja Arttu Jurvakainen kehuu.

– Veeralla on hankala perussyöttö ja hän pelaa sähikäisenä matalan ja asennottoman rajamailla kovalla vauhdilla. Hän on meidän ulkopelissä keskeisimpiä pelaajia ja sen myötä on äärimmäisen tärkeää, että lukkari on kiinnitetty nyt kahdeksi vuodeksi.

Myös toinen Haminan Palloilijoiden kasvatti Noora Pasi jatkaa JoMassa ainakin kaksi vuotta. Pasi on pelannut punapaidassa kaudesta 2020 lähtien. Rooli on kasvanut vuosi vuodelta ja jatkossa on lupa odottaa entistäkin enemmän.

– Noora kuuluu oman ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin ja hänellä on potentiaalia nousta pääsarjassa ihan tähtipelaajakategoriaan. Hän on äärimmäisen lajitehokas pelaaja, jolla pallo lähtee mailasta ja kädestä kovasti. Sen lisäksi jalat kulkevat kovaa kyytiä, Jurvakainen summaa.

– Viime kauden lopussa Noora otti meillä jo ykköskeulassa roolia haastavan ykköstilanteen purussa ja odotettavissa on, että myös siinä tulee kova steppi. Nyt kun Nooralla alkoi vielä opiskelutkin Joensuussa, niin paketti on hyvin kasassa.

Jatkajista Hanna Toivanen on naapuriseura Viinijärven Urheilijoiden kasvatti, mutta pelannut Mehtimäellä jo useita vuosia. Toivasen rooli vakiintui päättyneellä kaudella lyöjäjokeriksi ja hän oli 1+31 lyödyllä pinnalla JoMan paras ja koko sarjan 14. paras kotiuttaja.

– Hannalla on lukkarivuosien jälkeen kova nälkä kehittyä kotiuttajajokerina kovaksi tekijäksi. Hän lyö painavaa kumuraa, mutta on myös muuten käsistään taitava sisäpelaaja, jolta onnistuu taitolyönnitkin. Hän on tulevat vuodet tärkeä osa meidän kotiuttamista, Jurvakainen näkee.

Kaikkiaan JoMalla on kasassa 13 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, joista yhtä ei ole vielä julkaistu. Niiden lisäksi omat kasvatit Aino Koistinen ja Neea Kuronen ovat ainakin talven Superpesis-joukkueen mukana kisaamassa pelipaikoista.

JoMa Naiset 2023

#3 Johanna Pirskanen 2023
#7 Marianne Sivonen 2023
#8 Marianne Roiha 2023 (2024)
#9 Iida Nupponen 2023
#12 Noora Pasi 2024
#13 Nelli Huotari 2023
#16 Hanna Toivanen 2024
#22 Oona Liimatainen 2023
#24 Veera Toikka 2024
#45 Oona Majoinen 2023
#71 Veera Varonen 2023
#77 Sini Haataja 2023
Aino Koistinen
Neea Kuronen