Kokeneet vahvistukset ja nuoret lupaukset rinkiin – JoMan naisten joukkue on valmis kaudelle 2025

Joensuun Maila on tehnyt 1+1 vuotiset pelaajasopimukset neljän uuden pelaajan kanssa. Naiset täydensivät myös pelinjohtonsa kaudelle 2025 Laura Jehkosen sopimuksella.

JoMan joukkue saa riveihinsä runsaasti Superpesis kokemusta, kun Inka Ronkainen, 25, ja Terhi Värri, 25, liittyvät joukkueen vahvuuteen 1+1 vuotisilla sopimuksilla. Kainuusta kotoisin oleva Ronkainen edusti menneen kauden Vaasan Mailattaria ja on pelannut urallaan yli 200 naisten Superpesis ottelua. Pöytyän Urheilijoiden kasvatti Värri edusti viimeiset kaksi kautta Haminan Palloilijoita. Viimeisimmät sarjapelit naisten Superpesiksestä ovat kuitenkin kaudelta 2023, kun viime kesä jäi pelaamatta talvikaudella tulleen loukkaantumisen takia.

- Terhiä ja Inkaa yhdistää tosi kova motivaatio pelata kesällä 2025 paras kesä vuosiin ja he tekevät kaikkensa joukkueen menestymisen eteen. Uskon että heidän persoonansa sopivat joukkueeseen hyvin, Pelinjohtaja Tommi Luostarinen ennakoi.

Joukkue saa harjoitusrinkiinsä myös pari uutta nuorta naista, kun JoMan omat kasvatit Amanda Piiroinen, 18, sekä Aamu Riissanen, 19, liittyvät naisten joukkueeseen niin ikään 1+1 vuotisilla sopimuksilla. Kaksikko oli kaudella 2024 nostamassa Viinijärven Urheilijoiden naisten joukkuetta Suomensarjasta Ykköspesikseen.

- Aamu ja Amanda nousevat mukaan joukkueeseen junioripolun päätteeksi. Molemmat tuovat uutta virtaa joukkueen toimintaan. Lisäksi uskon, että he tulevat kehittymään talven aikana paljon ja tavoittelevat sitä kautta paikkaa 12 pelaavan joukossa, Luostarinen jatkaa.

Joukkueen valmennustiimi tulee pysymään samassa koostumuksessaan, kun viime kaudella JoMan 2. pelinjohtajaksi hypännyt Laura Jehkonen jatkaa tehtävissään myös kaudella 2025.

- Jedin jatko on merkityksellinen monella tapaa. Hän hoitaa haastavan 2pj:n roolin pelitilanteessa hienosti sekä tuo oman vankan lajiosaamisensa mm. etenemisen kehittämiseen. Siistiä jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä juuri tällä valmennustiimillä, Luostarinen kertoo innostuneena.

Syksyllä karvaasti välieristä ulos jäänyt JoMa lähtee tutulla rungolla kohti uutta kautta.

- Meillä on kasassa edelleen nuori eteenpäin menevä joukkue, joka on kuitenkin ehtinyt kerätä jo kokemusta. Uudet pelaajat tuovat varmasti lisäboostia omalla tekemisellään joukkueen arkeen, koppiin sekä kentälle.

- Meillä on viime kaudelta kasassa vahva runko pelaamiseen etenkin sisällä, jonka pohjalta on mukava lähteä kehittämään peliä edelleen sekä miettiä myös uusia tapoja tehdä tulosta. Ulkopelissä on varaa parantaa viime kauteen verrattuna ja meillä tullaan näkemään pelaajia myös uusilla paikoilla, joka näkyy varmasti harjoittelussamme, Luostarinen päättää.

JoMa naisten joukkueen rakennus kaudelle 2025 on valmis ja joukkue pääsee aloittamaan yhteisen tekemisen jo tulevana viikonloppuna.

- Nyt solmitut sopimukset viimeistelevät JoMa naisten 2025 joukkueen. Aamu ja Amanda ovat ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia ja on hienoa, että he ovat määrätietoisella tekemisellään raivanneet itselleen mahdollisuuden taistella pelipaikasta superpesiksessä. Niin ikään uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Terhi ja Inka tuovat varmasti joukkueeseen paljon hyvää niin pukukoppiin kuin kentällekin, Super-JoMa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Joni Nousiainen kommentoi.

- Tulevan kauden joukkue jatkaa pitkälti rungoltaan samana kuin päättyneellä kaudellakin. Entisen joukkueen runko ja uudet pelaajat tuovat mukanaan valmennukselle uusia mahdollisuuksia ottaa seuraava askel kohti mitalipelejä. Tällä koosteella saamme myös tervettä kilpailua jokaiselle pelipaikalle, Nousiainen päättää.

ajankohtaista

Etenemisvoimaa Kainuusta ­­­­­­­­– Tervetuloa Joensuuhun Miia Vuoti!

Sotkamon Jymyn kasvatti Miia Vuoti siirtyy JoMan paitaan 1+1 vuotisella sopimuksella.

Lue lisää