JoMa vahvistuu Toikalla ja Turpelalla

Veera Toikka ja Liinu Turpela täydentävät JoMa Naisten kauden 2022 joukkueen.

Joensuun Mailan naisten edustusjoukkue vahvistuu 19-vuotiailla Veera Toikalla ja Liinu Turpelalla. Turpelan sopimus on 1+1-vuotinen, Toikan 1-vuotinen.

– Kasassa on nuori ja potentiaalinen joukkue. Omien jatkosopimusten lisäksi olemme hakeneet ulkopuolelta nimenomaan potentiaalia – pelaajia, jotka voivat olla jollain aikavälillä käänteentekeviä pelaajia naisten Superpesiksessä, kommentoi JoMan urheilutoimenjohtaja Sami Österlund.

Turpela on pelannut kolme viime kautta naisten Superpesistä Seinäjoen Maila-Jusseissa ja viime kesänä pelejä kertyi myös lainapestillä Mynämäen Vesassa. Kaikkiaan espoolaislähtöinen pelaaja on ehtinyt pelata naisten Superia jo 68 runkosarja- ja 11 pudotuspeliottelun verran.

– Turpela on äärettömän hyvä etupelaaja, jolla on kentällä pelurin habitus. Samaan aikaan hän on myös potentiaalinen sisäpelaaja ja vahvistaa joukkuetta sitäkin kautta. Hän on edelleen nuori pelaaja, jonka maksimia ei olla vielä nähty. Uskon, että hän on tulevaisuudessa Itä–Länsi-tason pelaaja.

Espoon Pesiksen kasvatti siirtyy Joensuuhun täynnä intoa.

– JoMassa on laadukkaat treeniolosuhteet ja muutenkin hyvä buumi päällä joukkueessa sekä seurassa. Pidän siitä, että seuran puolella on kovat tavoitteet naispesäpallolle, Turpela sanoo.

– Ensi kaudelta toivon joukkueeltani rohkeaa ja pirteää pelaamista. Olemme nuori joukkue, jossa on paljon lupaavia pelaajia, joten pystymme varmasti pelaamaan yllätyksellistä ja hyvää pesistä ensi kesänä. Odotan innolla pääseväni treenaamaan ja aikanaan pelaamaan uuden joukkueen kanssa!

Veera Toikka on haminalaislähtöinen lukkari, joka pelasi viime kaudella tyttöjen Superpesistä Porin Pesäkarhuissa ja naisten ykköspesistä Pöytyän Urheilijoissa. Pöytyä nousi kauden päätteeksi naisten Superpesikseen.

– Joensuun Maila on aina vaikuttanut hyvältä seuralta ja on hienoa päästä siihen mukaan. Uskon, että JoMa on minulle tässä vaiheessa uraani paras paikka kehittyä. Tuon kentälle tempoa, sähäkkyyttä ja peli-iloa, Toikka lupaa.

– Meillä on nuori joukkue, mutta näen sen enemmän vahvuutena kuin heikkoutena. Oma tavoitteeni on kehittyä parhaaksi mahdolliseksi versioksi lukkarina ja päästä pelaamaan Superpesistä.

Toikka kilpailee JoMa Naisten lukkarin tontista pääasiassa Marianne Sivosen kanssa.

– Veerakin on vielä nuori ja potentiaalinen pelaaja. Hänellä on vasta aika lyhyt syöttötausta, mutta syöttämisessä on silti jo nähtävissä mielenkiintoista erilaisuutta, urheilutoimenjohtaja Österlund kommentoi.

Katso Video!