JoMa starttasi vuoden voitokkaasti – ”Suuret linjat ja perustekeminen oli hyvällä mallilla”

Tammikuun tasonmittaus oli JoMa Naisille menestyksekäs. JoMa nappasi voiton Pesä Ysien kanssa käydyssä ottelussa numeroin 2–0 (8–0, 6–1).

Perjantainen harjoitusottelu Pesä Ysejä vastaan käytiin varsin onnistunein ottein kotijoukkueen osalta. Jos viime kesänä JoMan sisäpeliä pystyi luonnehtimaan hieman uneliaaksi, näyttäytyi tämän päiväinen näytös rutkasti positiivisemmalta kokonaisuudelta. Lyöntejä, sekä juoksuja syntyi ja niin piti myös ulkopeli.

– Sisäpelissä lyötiin tosi paljon hyviä lyöntejä, johon olen äärimmäisen tyytyväinen. Siellä oli paljon laadukkaita pesäpallo-osumia ja sitä kautta kärkilyöntejä sekä juoksuja mukava määrä, iloitsi JoMa Naisten pelinjohtaja Arttu Jurvakainen.

– Ulkopelin osalta voidaan antaa itsellemme melko puhtaat paperit, vaikka vastustaja ei tänään parhaimpansa mukaan pystynyt meitä haastamaan. Se haaste mitä sieltä tuli, niin siivottiin kuitenkin hyvin.

Ensimmäisessä jaksossa JoMa onnistui jättämään vastustajansa nollille. Sen sijaan kotijoukkue itse nappaili pisteitä tauluun tasaisesti. Hanna Toivanen, Iida Nupponen ja Noora Pasi onnistuivat kukin lyömään kaksi pinnaa tauluun jakson aikana ja Veera Toikka yhden. Ensimmäisen juoksupisteen tuonut harhaheitto mukaan luettuna jakso kirjattiin kotijoukkueen voitoksi lukemin 8–0.

– Tänään näkyi myös sisäpelissä, että oli eka peli ja tehtiin hieman merkin kanssa erilaisia virheitä sekä tukitoimivirheitä, joita meidän täytyy harjoitella lisää.

– Pieniin asioihin saadaan kuitenkin keskittyä, sillä suuret linjat ja perustekeminen oli pelissä hyvällä mallilla.

Toinen jakso kiteytti ensimmäisen jakson tavoin pelinjohtaja Jurvakaisen sanat. Myös jälkimmäinen jakso mentiin pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, kun Nelli Huotari, Sini Haataja sekä edelliselläkin jaksolla pinnoja tuonut Hanna Toivanen täräyttivät pisteet 6–1 tulokseen. Lopulliset ottelunumerot olivat 2–0 (8–0, 6–1) kotijoukkueen hyväksi.

– Tässä pelissä oli vielä se erikoista, kun oma farmijoukkue vastassa, niin siellä pelasi pari meidän pelaajaa vastustajan puolella ja se tuo tietysti sellaisen oman mielenkiinnon näihin peleihin.

– Ilokseni voin sanoa, että omaan silmään meidän pelaajat Marianne Sivonen ja Neea Kuronen olivat Pesä Yseillä selkeitä onnistujia. Voidaan siis sanoa, että meillä oli yli 12 onnistunutta pelaajaa Joensuun Mailalla tänä päivänä, Jurvakainen tuumasi lopuksi.