Johanna Pirskanen: ”Voin olla tyytyväinen omaan kauteeni”

Suuria askelia kehityksessään harpannut Johanna Pirskanen on tyytyväinen omiin saavutuksiinsa kesän aikana.

Alun perin Siilinjärven Pesiksen kasvatti Johanna Pirskanen hyppäsi tällä kaudella pelaamaan Joensuun Mailan joukkueeseen. Ensimmäinen kausi punaisessa paidassa kului nuoren pelaajan mukaan hyvin. Taskuun jäi paljon onnistumisia, ja samalla hieman kehitettävää myös jatkoa ajatellen.

– Ensimmäinen kausi JoMassa oli tietenkin erilainen, kuin aiemmat kaudet SiiPessä. Tekemisen taso oli kovempi ja sain paljon erilaista näkemystä omaan sekä joukkueen pelaamiseen.

– JoMassa olosuhteet, valmennus ja muut asiat, kuten palautumisen seuranta ovat stepin korkeammalla verrattuna SiiPeen. Sain myös paljon enemmän henkilökohtaista valmennusta ja vinkkejä muun muassa omaan sisäpeliin, Pirskanen kertoo.

Kulunut kausi oli Pirskaselle toinen Superpesiksessä. Kausi tarjosi Pirskaselle mahdollisuuden kehittää pelaamistaan uudelle tasolle.

– Tämä kausi oli erilainen, koska joukkue ja pelinjohto olivat uudet, joiden kanssa en ollut ennen pelannut. Omaa tietoa vastustajista, ja se mikä riittää ketäkin vastaan oli kasvanut ensimmäisestä kaudesta ja itseluottamus oli korkeammalla, kuin ensimmäisellä kaudella.

– Kaikkiaan voin olla tyytyväinen omaan kauteeni, vaikka kehitettävääkin jäi. Kentällemeno-prosentti kasvoi ensimmäisestä kaudesta ja mielestäni kehityin myös etenijänä.

Haave Itä-Länsi-ottelusta täyttyi elokuussa.

Yksilötasolla Pirskanen onnistui lyömään kauden aikana kaikkiaan 113 kärkilyöntiä sekä 240 tuloksellaan oli kauden tilastoissa neljäs kärkietenemisissä.

– Sisäpelin onnistumisen taustalla on hyvä itseluottamus mailan varressa ja talvella tehty työ lyönnin kanssa. Käytiin talvella paljon lyöntiä läpi, muutettiin tekniikkaa hieman, ja lyönti alkoi löytyä tuhansien toistojen kautta. Löin varmasti eniten toistoja talvella, mitä olen koskaan aiemmin lyönyt.

– Kehityin myös etenijänä, johon liittyy tehdyt etenemisharjoitukset ja etenkin oman tyylin löytäminen. Katsoin paljon videoita omista lähdöistäni edellisinä kausina sekä katsoin huippuetenijöiden etenemistapaa.

Pirskanen luettelee lisäksi kesän ajalta useita onnistumisia koko joukkueelta, vaikka tavoiteltu pudotuspelipaikka jäikin saavuttamatta.

–Joukkue toimi mielestäni hyvin yhdessä ja joukkuehenki oli hyvä. Kehityimme kesän aikana, vaikka vaikeuksia oli myös paljon, emmekä päässeet tavoitteeseen. Käteen jäi paljon uusia kavereita, koska melkein kenenkään kanssa en ollut aiemmin pelannut yhdessä.

– Suurin onnistuminen joukkueena oli peliruuhkan hyvä piste- ja voittoputki, sekä pelin kehitys kauden aikana.

Vauhdikkaan kesän kruunasi Pirskasen valinta naisten Itä-Länsi-otteluun, joka pelattiin elokuussa Porissa.

– Ensin sain valinnan tyttöjen Itä-Länteen. Kuitenkin pari päivää ennen naisten Itä-Länttä sain soiton valitsijalta, joka kysyi, haluaisinko tulla pelaamaan naisten joukkueeseen parin poissaolon takia. Olin tietenkin innoissani ja vastasin kyllä!

– Ottelu oli kokemuksena mahtava, koska naisten Itä-Länsi on kuitenkin ollut yksi omista pesisunelmistani. Ottelu jännitti aluksi, mutta meni hyvin loppujen lopuksi. Kokemus oli sellainen, jonka muistaa pitkään!