Jenna Siira: "Olen viihtynyt todella hyvin"

K Caaran kummipelaaja Jenna Siira on nauttinut ensimmäisestä kaudestaan Kerubi Stadionilla.

JoMa Naisten joukkueeseen tuli päättyneelle kaudelle uutta verta. Yksi uusista pelaajista oli etukenttäpelaaja Jenna Siira.

– Olen viihtynyt JoMassa todella hyvin. Opiskelen Joensuussa, joten täällä minun on helppo yhdistää pesäpallo muun elämän kanssa yhteen niin, että kaikki osa-alueet tukevat toisiaan, Siira sanoo.

Jenna Siira on ollut tällä kaudella K Caaran kummipelaaja. Yhteistyö on näkynyt myös Joensuun katukuvassa, sillä Siira on kurvaillut kesän aikana Volkswagenin ja Seatin autoilla.

– K Caaran yhteistyöstä minulla ei ole kuin positiivista sanottavaa. Autot ovat toimineet kuin unelma ja niistä on löytynyt jos jonkinmoista teknologiaa, Jenna naurahtaa.

– En tiennytkään, mitä kaikkea nykypäivän uusissa autoissa voi olla! Lisäksi aina kun olen vieraillut K Caaralla, niin olen saanut todella asiantuntevaa palvelua ja päässyt muutenkin vaihtamaan kuulumisia. Siellä ollaan aidosti kiinnostuneita, että mikä on JoMa Naisten meininki.

Siiran sopimus JoMan kanssa on 1+1-vuotinen.

– Ensi kauden kuviot ovat vielä avoimena. Kattellaan syssymmällä!

Takaisin Superiin

Jenna Siira siirtyi JoMaan täksi kaudeksi Ykköspesiksen Tyrnävän Tempauksesta. Ennen kotiseudulla vietettyä viime kautta Siira on pelannut Superpesistä Kajaanissa, Lappeenrannassa ja Raumalla.

– Suurimmat erot aiempiin seuroihin ovat siinä, että JoMassa tekeminen on kokonaisvaltaisesti laajempaa. Se on tietysti luonnollista, kun täällä pelataan myös miesten Superpesistä ja sen myötä seuran taustalla ja toimistolla on paljon ihmisiä.

– Naisten Superpesis on sarjana samanlainen kuin viime näkemältä, mutta koen, että yksilöt ovat ottaneet etenkin fysiikassa harppauksia eteenpäin ja esimerkiksi juoksijat kulkevat pesävälit entistä lujempaa. Myös taktista ajattelua on terävöitetty, mikä näkyy esimerkiksi lukkarin työskentelyssä ja sitä kautta kaaren tekemisessä, mutta myös ulkokentän kuvioissa.

Yksilötasolla Siira löi tällä kaudella 20 ottelussa 0+4 juoksua, toi kaksi ja löi yhteensä 31 kärkilyöntiä.

– Tein talvella paljon töitä, jotta olisin kesällä parhaimmillani. Nyt tuntuu kuitenkin, että en päässyt sille suoritustasolle, jolle ajattelin pystyväni.

– Joukkueena alkukausi oli monin osin vaikea ja haimme omaa peliämme pitkään. Heinäkuun alun tiivis ottelutahti antoi eväät pelin löytämiseen ja niin pisteitä kuin voittojakin alkoi tulla.

JoMa Naiset nappasi kauden ensimmäisen voittonsa heinäkuun alussa Kiteellä pelatussa kotiottelussa Roihua vastaan.

– Se oli kauden mieleenpainuvin hetki, kun kairasimme supervuorossa pisteet kotiin. Se loi alkutahdit nousujohteiseen suorittamiseen.

Toinen eri tavalla mieleenpainuva hetki koettiin heinäkuussa Tampereella, kun pallo läsähti etukentällä pelannutta Siiraa kupoliin.

– Sehän oli ihan räpylävirhe. Tein ulkopelaajana päätöksen, että lähden torjumaan kovaa lyöntiä, mutta en ihan ehtinyt paikalleni ja lyönti otti vielä ihmeellisen pompunkin. Olihan se hetken hieman pelottavaa, kun en ole aiemmin saanut osumaa pallosta, mutta siitäkin päästiin äkkiä yli.

– Leuka tuntui siltä, kuin olisi hammaslääkärissä käynyt.